Знаете дали има одредени димензии на куферот за wizzair od 23kg и кои се? И уште нешто, пред некој ден купив карти за Барселона и со тоа и wizz Discount Club картичката и сега само што се упалив од мојот акаунт и во мои резервации ми пишува дека не се најдени мои резервации и дека се сочувуваат за време од една година и најмногу 20 ( а јас за тој период имам неколку) ама и тие ги нема и оваа последнава за Барселона и + ми вика не сте зачленети за wizz discount club. не знам што е проблемот стварно
@smajlii чекираниот багаж нема димензии, тука е битно само да ја запазиш килажата. Картичката за попуст трае една година, да не ти истекла во меѓувреме? Картите кога ги купи?
Значи ќе можам и поголем куфер да носам се спремам за шопинг Картите пред 3-4 дена ги земав и тогаш ја купив картичката заедно со картите и затоа ми е чудно што ми ги нема картите во мои резервации и ми вика дека немам картичка
Хмм, чудно ми е ова Јас во контакт центарот за информации не сум се јавувала, едино таму да прашаш, или па да ја побараш резервацијата според шифрата.
@smajlii А на меил ти стигна потврда? Ако ја имаш шифрата, побарај ја во мои резервации како што те посоветуваа погоре. Ако не, јави се на бројот, одбери дали на српски или на англиски ќе разговараш и ќе ти помогнат. Само имај на ум дека ќе потрошиш 5 мин. сигурно, а ваљда знаеш колку им е минута. Како и да е подобро вака отколку да ти пропаднат картите. За куферот и јас потврдувам дека не ти требаат димензии, само килажата пази си ја. Леп провод и добар шопинг П.С. Другарка купи, сега кога им беше попустот, повратен билет Скопје-Барселона за 1100 денари.
@karmenka Се извадив од памет вчера, ама добро ја најдов резервацијата со шифрата, во сметката ми пишува дека сум купила картичка ама пак не ми ја вади дека ја имам, али битно картите се тука, па ако одам пак негде со нив тогаш ќе се јавам да реагирам на бројот. Фала ви многу
Едно инфо: Визер ќе воведе три нови дестинации од март месец, кон Берлин, Братислава и Копенхаген. Карти можете уште од сега да купите, со почетна цена од 599 денари.
Здраво феминки, ми треба ваша помош. Во недела патувам од Скопје за Нумберг Германија, на летот пишува дека е потврдено чекирањето но не ми дава да испечатам карта. Направив потворно чекирање и пишува дека не е можно пријавување преку интернет на овој аеродром, дали некој од вас имал некакво искуство, дадете некој совет. Ви благодарам
^ Нема бординг пас за оваа релација со WizzAir. На аеродром ќе ти дадат без доплата откако ќе го приложиш пасошот.
Дали некој знае ако летот е пренасочен на пример место Скопје да слета во Приштина или Охрид ќе има организиран превоз од таму или патниците сами ќе треба да си се снајдат?
Лошо искуство... Минатата година со другарка ми купивме карти до Дортмунд. Бидејќи мојата кредитна картичка беше со поминат рок, другарка ми со нејзината картичка изврши плаќање на својот и на мојот авио билет. Нормално, за мојот билет, ги внесе моите лични податоци, како и број на пасош. Кога дојде време да ги испечатиме билетите, видовме дека на мојот билет го пишуваше нејзиното име и презиме, но мојот број на пасош, по што веднаш свртевме во контакт-центарот на Wizz-air и нормално никој не ни крена... Кога го прочешлавме нивниот веб-сајт, видовме дека за тоа се јаде казна, и дека јас морам да извршам промена на име која ме чинеше околу 50 евра - дупло повеќе од мојот авионски билет ... Башка што летот каснеше некои 2 часа и авионот беше нечист... Така, јас сакајќи да патувам за 20 евра, фино-лепо си платив 70....
Јас отворив акаунт на њизер и со моја кредитна картица сум купувала карти за моите родители, за моја братучетка па дури и комшивката )) Нешто не е внесено како што треба, но факт е дека не креваат на телефон за помош или не дај боже грешка во буквите Јас сум имала лошо искуство на аеродром околу багаж, за екстра куфер мене ми наплатија 1250 ден, на моја другарка 600 или 800 беше а нејзиниот беше поголем од мојот
Дали знаете за патување со мало дете (под 2 години) дали е дозволена количка и транспортер да се носи (транспортерот се става на количката). Еднаш патував само со транспортер и до во авион го носев, тука им го предадов на стјуардесите, но сега сакам и количка па незнам да не ми прават проблем. Има некоја искуство?
Не сум се нашла во ситуација како твојата но сакам да споделам имам видено на аеродром количките како ги пуштат по лентите за чекиран багаж (големите куфери) па мое мислење е дека да, можеш да земеш но постои шанса да ти наплатат исто како со куфер да си. Восекој случај, јави се и прашај си да си знаеш.
Може некој да ми објасни како да купам стандардно членство? Гледам на страната, најдов само општи информации, никаде не можам да најдам каде се купува. Ептен сум ќорава изгледа...
Девојки едно прашање ќе ве молам ако некој знае да ми одговори ,дали веќе купени карти на виз аир може да се заменат за друг термин ?
Може, ама мислам дека промената ти е многу скапа и подобро ќе ти се исплати да си земеш нови карти... Ваквите нискобуџетни компании на тоа заработуваат (промени, багаж...) сепак провери си таму каде што ги имаш извадено картите