Има. Едоставно кога купуваш карта не селектираш седиште, само продолжуваш со следните чекори за картата и кога ја чекираш картата ден пред летот, автоматски ќе добиеш седиште.
Здраво, сакам да прашам дали доколку купам Wizz Priority куферче до 10 кг може да го пуштам долу? Или доколку го земам горе дали има некое ограничување околу течностите? Бидејќи ако има да знам да не се зезнам да ми фрлат пола работи. Димензиите ми се таман за горе како што бараат ама не знам како е со течности колку може во него да носам. Фала ви.
Можеш да го пуштиш долу, и во тој случај можеш да ставиш и течности над 100 мл. Јас секогаш го пуштам долу, ме мрзи да го м`кнам со мене во авион
Дали прават проблем за депилатор во рачен багаж? Бидејќи само со рачен ќе патувам па немам друга опција
Димензијата за куфер од 20кг е огромна. Скоро и да не постојат куфери со таа димензија. Запази ја само килажата, за сигурно кога ќе се мериш дома, нека ти биде 19.8 кг макс. Димензиите се инаку: 149 x 119 x 171 cm
znaci ako go kupam ovojj kufer sto e sredniot se nadevam deka nad 20 kg nema da bide bidejki ke zimam alista dimenzijata na ovoj mu e 66 x 43 x 26
Било кој од овие можеш да го купиш. Битно е да е до таа килажа за која што си платила бидејќи инаку ќе треба да доплатиш.
Не треба да ти биде над 20 кила куферот. Ако носиш само облека, нема шанси да ти биде 20 кила. Е сега ако влечкаш јадења, сувенири, лаптоп. Секако ќе го измериш дома.
Имам карта со куфер од 20кг дали можам да носам течности над 100мл или само до 100мл? И колку кутии цигари смеам да носам?
Во 7ми месец бременост со потврда од лекар дека се е ок и може да се лета, дали е дозволено од страна на Wizzair? Каде да најдам податоци?
Повели инфо: https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/travel-information/special-assistance
Храна можеш, само да не е во течна состојба, или да има течност. На пример еурокрем е во течна состојба и го фрлаат. Исто и сирењето има течност во него, го фрлаат. Во куфер можеш што сакаш да носиш, а во рачен багаж ти е дозволено 100мл течност. Вода ќе си купиш на аеродром, или во самиот авион. Или ќе трпиш