Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.025
    Вие што немате багаж мислам куфер а носите само рачна торба до кои димензии е дозволено
    ?

2. Alex.T

Alex.T Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    231
    Ако си носиш шише и ако водата на аеродромот се пие можеш после контролата да си го наполниш шишето во WC и да го внесиш во авион :)

3. RockinIt

RockinIt Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    130
    А заедно стојат или се две посебни фактури?

4. AmericanGirl

AmericanGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    8
    Здраво. Ќе патувам со Wizz Air и имам право само на ранец(оној бесплатен што следи со купување на карта). Дали ќе можам покрај ранецот да земам сламена ташна за плажа со средна големина(26х43) или ќе ми прават проблеми? Ве молам одговорете ми ако сте имале слично искуство.

5. Flybabyfly

Flybabyfly Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Две посебни ф-ри се. Една за картата, втората за багажот.

На RockinIt му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    Може да ја носиш како ташна за на рамо, многу пати сум летала со Виз ер и со ташна на рамо и покрај рачен багаж не ми направиле проблем.

7. Ninicka123

Ninicka123 Нов член

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Мене денеска ми го откажаа летот од визз и тоа два часа пред поаѓање. Прв пат ми се случува да ми откажат лет и сеа не ми е јасно баш дали можам да си ги повратам парите и како да го направам тоа?

8. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    Да, во меилот кај што те известиле дека е откажан би требало да имаш инструкции што понатака. Мислам дека има опција да презакажеш лет или да ти ги вратат парите (сумата што си ја платила + 20% екстра на виз сметка, или целосната сума на банкарска сметка).
    Освен тоа, зависно од дестинација и причина за откажување може да те следува и дополнителна компензација, за неа се пополнува формулар на сајтот на виз.

9. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Ве молам за инфо, чекираниот багаж, кои димензии може да е, тежина и колку чини во два правци? И колку чини приоритетен?

10. RockinIt

RockinIt Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    130
    Цената на багажот никогаш не е фиксна. Картата може да биде 10 евра, а мал куфер да чини 70 евра или обратно. Димензиите за чекираниот багаж се 149 x 119 x 171 cm*.
    За вистинската цена на гажот ќе си видиш кога ќе купуваш карти.

11. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    195
    Првпат ќе патувам со бебе од Париз-Бове за Скопје. Ќе носам компактна количка што се склопува.
    Знам дека количката може да се носи до самиот влез на авионот (имам видено кога сум патувала предходно), само не знам каде треба да ја земам кога ќе стигнам во Скопје.
    Дали ќе ми ја дадат кога ќе излеземе од авионот или треба да ја земам од лентата за куфери што е?
    Дали количката да ја ставам во некаква торба или некоја заштита кога ќе ја предадам за да не се оштети?
    Сум читала дека многумина си ги земаат количките оштетени/скршени, кое е вашето искуство?

12. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.147
    Допаѓања:
    73.331
    Кај што ги чекаш куферите, таму и количката. Еднаш ми се има само случено да ми ја дадат на излез од авион ама не летав тогаш со Wizz. Ако сакаш да си ја заштитиш стави си ја во торба. До сега по толку летови не ми ја скршиле количката, а има гребнатинки, но не е нешто страшно и не ми смета.

На Winterborn77 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    А тоа приорити? колку чини?

14. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    чекираниот багаж за ВизЕр 149 x 119 x 171 cm не е некако премногу? И дали се смета само како еден куфер, или може да се два и вкупно да се толку? Ако е само за еден куфер каде може да се најде таков?

15. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    900
    И тоа не е фиксно. Од 10 па до 50-60 евра од правец. Секогаш ќе си провериш ти лично, колку пари е.

16. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    900
    Тоа е максимум димензии, а ти можеш да носиш и ташниче ако сакаш. Чекираниот багаж се плаќа по парче, не по вкупни димензии.

17. blue-diamond

blue-diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    49
    Да ми препорача некој од каде да си купам убава торба/ранец со димензиите на бесплатниот рачен багаж? Ама да е некаде низ Скопје, бидејќи ми треба за брзо време, од интернет не знам дали ќе стаса на време

18. RockinIt

RockinIt Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    130
    Дали во кабинскиот багаж можам да носам празен термос за вода?

19. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Дали во багаж може да се носат лекови таблети, пегла за коса? И каде може лаптоп дали во багажот или во кабинскиот багаж?

20. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.192
    Прв пат ќе купуваме карти за бебе. Сакав да прашам, дали доколку се одлучиме да купиме седиште и за бебето и седи во транспортер, при купување на картата го ставаме неговото име или Инфант?