1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Дали ми се исплати да земам картичка за попуст ако патуваме 4ца во два правци заедно? Ај некој што ја користи нека ми објасни подетално како функционира. :)

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @Elena69221 Se isplati. Kartica za popust kupuva nositelot na kartite. Treba da kupis za grupen popust.
    Ako ne patuvas cesto, presmetaj kolku bi cinele 4 karti so i bez popust.
    Imaj na um deka ponataka vo tekot na godinata ti ke imas popust cela godina za sebe i za bilo koj drug sto ke patuva so tebe, no moras i ti da patuvas. Ako nekoj od drugite trojca patuva, ovoj popust nema da moze da go uziva.
    Od cij profil se kupi discount karticata, toj ima benefit.
    Se nadevam me razbra...

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Да, да, те разбрав. Супер тогаш, фала ти.

4. Aerial

Aerial Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    83
    Девојки BASIC цената вклучува авионски билет, мала кабинска торба и пријавување од веб. Дали ќе може некој подетално да ми објасни што всушност значи пријавување од веб. Прв пат купувам карта од Wizzair.
    Ве молам за одговор

5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.295
    Допаѓања:
    4.474
    Епа чекирање преку веб значи дека треба да се чекираш за летот пред да леташ преку твојот профил на страта од Виз аир...30 дена пред летот во профилот ќе ти се појави една опција за чекирање, ги внесуваш твоите податоци и на крај ти дава да испечатиш едно ливче со бар код кој што всушност ти претставува картата што ја презентираш на шалтер пред тргнување..побарај на youtube има клипови за тоа како точно се прави

На Aerial му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Имаат ли летови до Краков, Полска и колку чини отприлика? :wasntme:

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Нема од Скопје до Краков.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Aко може една помош прв пат ќе летаме со авион и јас и мм а и + бебе од 7 месеци до Болоња е сега од скопје нема лет туку од софија на 11 дали може да се резервира и како оди процедурата дали некој летал од софија

9. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    251
    Феминки, едно прашање:
    Дали може да се појави проблем ако при резервација на лет на почеток пред моето име одбрав Mrs, а при крајот Ms? (грешка во букви, непрепознавање при банкарска трансакција)
    Благодарам

10. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    Има некој што ќе патува на 29 ?
    И ако може некој да ми објасни се како што е по ред кога ќе стигнеш на аеродром па се додека се качиш во авионот (кај треба да се оди контроли ово оно ) Ве молам прв пат патувам и плус сама ќе бидам и многу ми е страв.

Последна измена: 20 април 2016
  11. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.295
    Допаѓања:
    4.474
    воопшто нема потреба од страв, и нешто да незнаеш ќе прашаш на аеродром, не е ништо страшно...на аеродром треба да си порано 1 час и половина најмалку пред времето на летот....кога ќе влезиш на аеродром ако веќе имаш направено check-in преку интернет значи ако картата ти е испечатена прво се упатуваш десно на шалтерите од Wizz air, компанијата си има посебни шалтери пишува на екран Wizz air..таму ќе си го чекираш багажот (и да носиш само рачен багаж пак мора да ти стават ознака на багажот)..потоа се упатуваш на другата страна на аеродромот кај ескалаторите за горе....тука секогаш има некој да ти ја провери картата и те пропушта горе...следно е пасошка контрола си чекаш ред ти го прегледуваат пасошот и картата, можеби ќе те прашаат каде одиш,зошто одиш и потоа те пропуштаат..од тука поминуваш низ преглед на рачниот багаж и метал детектор и потоа низ free shop се упатуваш во твојата капија за влегување во авион...нема потреба од страв, скопскиот аеродром не е голем воопшто, одма ќе се снајдиш а и нема да си сама..има уште илјадници луѓе кои патуваат, ако нешто не ти е јасно ќе прашаш и тоа е то...

На Rirri и LivingGlam им се допаѓа ова.
  12. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    22.592
    Јас патував минатата недела, летот беше супер и во двата правци. За одење се чекиравме на аеродромот овде, оти неможеше преку веб а за назад си имавме испринтано карта. За рачниот багаж немаше проблем ниту го мереа ни ништо. Барем сега така се погоди.

13. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    251
    @Elissa @doubleinfinity и до сите феминки, јас ќе патувам со 2.5 год дете, дали ми следуваат 2 мали кабински торби, дека се 2 билети?

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    22.592
    Sleduva za sekoj bilet, znaci racen bagaz e besplaten a toa e eden ranec od prilika, imaat dimenzii na stranicata nivna.A malku pogolema torba kabinska se doplakja.

15. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    251
    @Elissa fala za odgovor, znaci jas da mu ja nosam malata kabinska torba sto mu sleduva na deteto, bidejki ocigledno malo dete ne moze da nosi, t.e. jas bi nosela dve torbi v race?

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Dali moze veke napravena rezervacija na aerodrom no ne na net da se promeni za porano. Mi treba itno

17. LeaBay

LeaBay Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    Дали ако во рачната торба имам во несесер накит (бижутерија) ќе свири на тоа скенерот и ќе ми прават проблеми ?

18. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.295
    Допаѓања:
    4.474
    нема проблем зошто рачната торба намерно не поминува на метал детектор туку ја даваш и ја поминуваат на скенер посебно од тебе

На LeaBay му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    Колку време пред да полетам треба да бидам на аеродромот?

20. little Katie

little Katie Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    Дали може да ми напише во порака некој што скоро патувал со нив?Имам неколку прашања.