Аха, сега ми е појасно. Виз ќе почне да лета до Марко Поло, т.е. главниот аеродром на Венеција, наместо до Тревизо (TSF) како до сега. Значи при пребарување на летовите барајте Скопје до Венеција Марко Поло (VCE) или Venice (Any)
Zdravo edno prasanje Sakam da ja cekiram kartata na wizz air no ne mozam da smenam nacionalnost, dali nekoj znaj kako mozi da smenam zosto koga stavam makedonija se prefluva na druga drzava. Dal nekoj znaj kako da postapam. Fala i ubav den.
Здраво на сите, треба да патувам само со ранец, но ќе носам и шминка. Дали прават проблем за количината, треба да ја вбројам во другите течности? Какво искуство имате?
Колку што ме информираа пред да патуваме, течности само 1 литар можеш да носиш. Јас носев само мицеларна вода.
Течности може да се носат во пакување од најмногу 100мл. Еднаш изумив за шминката, пудрата ми ја фрлија (иако беше во помало пакување од 100мл). Ова во Виена беше, не беше кај нас. Од друга страна, никогаш не ми ја земале водата што ја носам за децата, во шишенца од 250 или 300мл. Едит: Имаш повеќе информации на сајтот Baggage (wizzair.com)
Не верувам, тука нема шанси ама во другата земја не се знае бидејќи тука некогаш прогледуваат низ прсти а во странство знаат да прават проблем, па да треба да си доплатиш, иако искрено не верувам.
Во Џамбо има едни мали шишенца што ги користев јас и ако ги ставиш во такви не прават проблем. https://www.aliexpress.com/item/100...sea!MK!2894538081!&curPageLogUid=vxCmCTJjdgZu Вакви се отприлика, можеш да си ги распоредиш таму и да ти бидат сите 100 мл, зборувам за течностите што ќе ги носиш.
Фала многу ме интересираше за од мк да не прават контроли одамна си немам дојдено,од Милано не ми правеле никогаш проблем и со торбица и со ранец сум патувала ама сега куферчињта се за децата а не можев да најдам помали Фала
За бебе кое патува во транспортер, купувам adult карта така? Не инфант (тоа би значело инфант фее, со бебето во раце)?
И уште едно нешто заборавив да прашам, дали навистина не секој транспортер е дозволен во авион? Ние имаме Maxi Cosi Cabriofix S, како да проверам дали е во ред?
Здраво, најпрво да се извинам не најдов соодветна тема па ќе прашам тука, ако треба преместете го мислењето. Ќе патуваж со croatia airlines, картата ми е со багаж до 23 кг. Е сега немам осет отприлика во колкав куфер да се стокмам, имам еден помал онака среден и еден поголем.. како да знам? Немам осет дали 23 кг се многу или малку