Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. Sopotchanka

Sopotchanka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Некој да не има иста ситуација како мојата, па искуство да ми каже. Закажував карта за другарка ми од мојот акаунт со сите мои податоци само карта на нејзино име. Меѓутоа кога слета во Малта веднаш ја депортираа и и ставија забрана 3 месеци (има надминато 90дена во шенген зона). Дали ќе има нешто влијание тоа врз мене бидејќи сите мои податоци се оставени на wizz, па да не е можно такво нешто. Бидејќи детали за наплата стои моја адреса. А ќе патувам сега во декември во Германија. Плус и стои дека картата е 4000ден а не и ја наплатиле. Само пишува дека е одобрено.

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.099
    Допаѓања:
    36.252
    Нема да имаш проблем затоа што картата не е на твое име. Маж ми извади карта преку акаунт на еден комшија и му рекоа битно е чие име и презиме стои на картата. Ме чуди зошто картата не е наплатена, а она веќе отишла за Малта?

На Sopotchanka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sopotchanka

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Картата беше наплатена повратна, меѓутоа картата што ја извадиле од аеродромот за да ја депортираат е со цена 4000ден. Не ми стигна никаков меил за наплата. Само стои во историја на наплата approved. Се надевам нема да имам проблем. Сепак, фала ти на брзиот одговор. :l:

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.099
    Допаѓања:
    36.252
    Претпоставувам дека и таа карта е на нејзино име?

5. Sopotchanka

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Да да. На нејзино име е. Сите податоци на картата се на нејзино име, само за наплата стојат мои.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.099
    Допаѓања:
    36.252
    Ти ако сакаш прашај на аеродром. Маж ми кога ја вадеше картата доби меил дека од тоа лице (комшијата) е наплатено. Неколку луѓе му рекоа дека на аеродром ги интересира тоа што го пишува на картата.

На Sopotchanka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sopotchanka

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Ќе прашам секако. Ти благодарам многу. :angel:

8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    172.851
    Депортирано е ЛИЦЕТО со име и презиме, со број на пасош тој и тој, матичен број тој и тој..поради надминат број на денови

Не е депортиран твојот акаунт а виз ер..
    Мислам малку логично нели...

Карта на акаунтот не можат да ти наплатат, смеат само кога купуваш карта да ти наплатат.

Во дел од случаите на депортација лицето на лице место си ја плаќа картата(ретко ова), а во најголем дел со првиот лет назад го праќаат на сметка на државата.. Депортација..

На Estranged, Sopotchanka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. Sopotchanka

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Леле јас цела преплашена што ќе биде. Да не биде на крај на моја штета. Фала многу. :l: А исто и ме зачуди што не и наплатиле карта, ама штом е на сметка на државата, во ред.

На Alex.T и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. blue-diamond

blue-diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    49
    Јас имам добиено ама не преку виз туку преку оние што излеваат на реклами за flight claims, мене летот ми каснеше 1.5 часа за на крај и кога полетавме слетавме во друга држава поради уште непознати причини, па од таму чекавме во сред ноќ автобуси со часови за да не однесат до планираниот аеродром (facepalm) па стигнав 12 часа подоцна од планираното. Тогаш алгоритмот ми праќаше овакви реклами па си викам ај ќе пробам што е најлошото што може да се случи :D

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blue-diamond

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    49
    Немам се уште сменето пасош а сакам да купам карти за патување летово ама ми текна дека во меѓувреме ќе морам да сменам пасош поради одлуката на влада. е сега нели кога се купуваат картите не се пишува пасош туку само кога ги чекираш 24h пред лет, значи можам уште од сега да си купам карти, така? мислам дека сама си одговорив на прашањето но за сигурно и друг да ми каже :)

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    848
    Допаѓања:
    4.254

Да можеш слободно. Картата не зависи од пасошот. Пасош ти е потребен при чекирање на карта :)

13. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.161
    За Виз рачен багаж може и мал куфер или мора торба?

14. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.397
    Може и куферче со соодветните димензии.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tea1221

tea1221 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    30
    Здраво на сите сакав да прашам , тие што неодамна беa во Русија , дали се бара виза за влез ?

Затоа што негде пиши дека може да се влези во државата на 30 дена , а негде исто така пишува дека треба да се прави виза во меѓувреме со тековната ситуција има онлајн начин .Затоа сакав да прашам за сигурно , дали треба или не ?

16. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Можеш да купиш карта, пасошот ти треба кога ќе ја чекираш. Но имај во предвид дека ненормалните за пасош по редовна постапка закажуваат тек за август-септември наредна година. Јас пред месец дена едвај добив линија и ми дадоа термин во средина на јули. Муабетов ми е ако не планираш да го вадиш по забрзана постапка внимавај да не не го добиеш до летот.

17. Milaa111

Milaa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    47
    Ве молам кој има резервирано карта онлајн нека ми пише во порака итно ми е.

18. blue-diamond

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    49
    luckly, лична карта и пасош ми се на адреса во помал град, мислев да ги мењам ама во овој хаосот се откажав

19. Sopotchanka

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Ако си во помал град слободно смени ги. Јас денес си ги земав личната карта, пасошот и возачката. Ги почекав 2 недели. А си закажав термин на страната на МВР.

20. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    34.502
    Сакам да прашам дали може откако е купена картата, да се докупи плус багаж?
    Сестра ми треба да доаѓа навака, па има земено карта basic (рачен багаж) плус куфер од 10 кг.
    Дали може сега да доземе уште 10 кг плус или како иде тоа?