Wizzair

Discussion in 'Патувања и одмори' started by Goldeneye, Jan 11, 2013.

1. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Благодарам.. Одиме цела фамилија така што имаме 4 ранци.. Знам дека не може сирење, претпоставувам заради водата во него?! Благодарам уште еднаш на одговорот

2. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Па види, ако е некое од тие тврдите вакумирани без вода и може. Исто, горе на аеродром кога ќе ги поминете сите формалности од фришопот може да купите и да понесете што сакате. И флаши алкохол и било какви течности може.

3. Miss666

Miss666 Популарен член

Имам купено повратна карта пред месец дена, дојдов во Мк со пасош на Р.Македонија, тука извадив нов поради Северна Македонија, дали можам да ги носам двата пасоши или морам да направам промена на број на пасош..
    Се надевам дека добро објаснив..

4. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Доколку се направи профил на Визер нема дополнителни плаќања за користење на профилот?
    Само после тоа има некои привилегии при купување на карти?

5. RockinIt

RockinIt Истакнат член

Профилот е бесплатен. Клубот чини 2250 денари годишно.

Lovy1 likes this.
  6. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Повратната карта чекирана ти е ? Ако не ти е чекирана ги ставаш податоците од новиот пасош.

Ако ти е тогаш најверојатно ќе треба да направиш промена

Miss666 likes this.
  7. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Успеа да ја откажам резервацијата немаше никаква опција за fee, помина една недела никакова повратна информација не добив на меил???

8. bookslover

bookslover Популарен член

Ни јас не добив никаква информација кога си го откажав летот, на каква повратна информација конкретно мислиш?

9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Дали е ризично ако при купување карта изберам да ми дадат random седиште наместо да доплаќам јас да бирам?

Страв ми е пошто немам искуство и не знам дали е можно ако е пребукиран летот да си го изгубам местото затоа што не сум го избрала (пошто со таа опција check in e дозволен само 24 сата пред летот, не повеќе).

Не ми се ич доплаќа за седиште..

10. bookslover

Никогаш не сум доплаќала на виз ер за седиште. Ако не избереш ти они ќе ти доделат некое рандом и готово. Нема никаков ризик ниту имаш зошто да се плашиш, тебе картата ти е купена, и нема врска со седиштето.

Alex.T and Srckata28 like this.
  11. awkey

awkey Истакнат член

Не е ризично, ти ја купуваш картата, нема како да те избркаат од летот. Плаќаш ако сакаш некое специфично точно место, да си го одбереш, и тоа ако некој пред тебе не го одбрал. Или ако одиш со некого да седите еден до друг. Инаку нема никаков ризик

Alex.T, bookslover and Srckata28 like this.
  12. bookslover

Да точно, седиштето е по твој избор ако сакаш да го избереш инаку немаш потреба да доплаќаш. Картата ти е купена и со тоа е загарантирано твоето место на авионот. Уживај :inlove:

awkey likes this.
  13. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Па и да и не, зависи од колку е букиран авионот.
    Мене со виз ми се случи да не доплатам за седиште, а летот беше пребукиран и требаше да чекам последна, во случај ако некој не дојде, да можам јас да имам седиште.
    Од тогаш секогаш доплатам за седиште.

Alex.T, Miss666 and Srckata28 like this.
  14. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Јас седиште купував секогаш, додека беа разумни цените за истото, пошо avgeek, па морам да седам до прозор :D. Е летото апсолутно не ми се даваа 1300ден. за седиште, кога картата беше 1500ден., па рандом си добив седиште помеѓу две други :x. Сепак, кога влегов во авионот си побарав дали е можно да добијам друго седиште, секако до прозор, и стјуардесите беа супер, па си добив седиште до прозор. За овој луксуз чекав да влезам последен во авион ;)

Иначе ако ти е повеќе од аспект на тоа дали ќе бидеш фаворит за оставање ако е пребукиран летот, а не си резервирала седиште, не - нема, барем колку што сум јас запознаен, нема врска тоа. Седиште секако ќе добиеш за време на чек ин - от, евентуално журка после може да има на аеродром, ама не му ја мисли, ретко се случува тоа, особено ако не патуваш на лето. А и да се случи гледај на позитивната страна: бесплатен хотел, ваучер за оброк, друга авионска карта + оштета од 300€ до 600€ :D

Alex.T, bookslover and Srckata28 like this.
  15. bookslover

Да точно се согласувам. Јас сега за нова година ќе одам во Австрија и гледав со дечко ми да седиме заедно двете седишта 2100 у еден правец хахаххаха. Абе нема грешка толку скапо. Лани патувавме со рајанир за во Австрија си ги селектираш местата и ти се вклучени во цената. Цела група од факс седевме еден до друг.

Ahoy likes this.
  16. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Со виз нема бесплатен хотел и слични работи. И да, може да се случи ако немаш седиште кога идеш на аеродром на шалтер да се чекираш да ти кажат дека нема место во авионот. И не се случува само во лето ова.

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Знаете дека на еден лет немав земено седиште
    Летот фул
    продале повеке карти од колку шо има седишта авионот играејки на карта дека сите нема да се појават
    Погодите што???
    се појавија сите патници и за човекот немаше место и за уште неколку не само за него
    Му дадија две варијанти
    да спие у хотел со јадење и да чека следен авон
    или да го кацат на авион у околин ашо него му одговара
    Он одбра да слета у Софија
    од 50тина купени такви карти само овој пат се деси ова
    Можно е не пишувајте дека не е можно
    ретко ама можно

18. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Мора да има, ако летот оди кон или поаѓа од држава членка на ЕУ. Дали го обезбедуваат или не, не знам, ама секој оштетен патник има право да си го побара тоа.

Инаку знам, затоа реков журката може да биде на аеродром, и сепак најчесто се случува во сезона летовите да се пребукирани, т.е. на лето, и евентуално околу Божиќ.

bookslover likes this.
  19. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Дали може друг да ти ја купи картата на виз аир иако не патува со тебе? И при купување на картата дали треба веднаш да се внесе број на пасош или се внесува при чекирање?

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Може. На маж ми картата ја купи еден комшија. Ние му дадовме пари. Број може да се внесе при чекирање. Битно да се напишат податоците од тој што патува.