Дали може со рачен багаж, т.е ранец да земам крем за лице, пудра , шминка и парфем , кои се по 50ml , исто и шампон мини пакување , или мора да купам куфер плус ?
Дали може во рачен багаж да ставам крем , пудра , шампон , лосион од по 50-10 мл и парфем 50 мк или мора да купам куфер од 10 кг?
Аха во ред бидејќи некои велат не можело во рачен багаж што се внесува во авионот да се носат такви работи, парфем крем и слично па сега не знам што да правам дали да купам куфер 10 кг. Сигурен си дека нема да прават проблем ? Нема на скенерот да свири ? И паста за заби исто така.
Може да носиш се од горенаведеното во рачен багаж. Нема никаков проблем. Може да носиш максимум 10 работи по 100мл. За помала милитража не прават проблем. Треба само да ги спакуваш во прозирни зип кесички.
Овде знам дека нема да прават проблем бидејќи сега и на официјалната страна на бисер прочитав дека може , поточно ќе патувам за Швајцарија таму да не ми ги фрлат ако некој бил нека напише ве молам . Но на крајот секако ќе ги ставам во мали шишенца нема да носам цели пакувања. А друго од шминка освен пудра може да се носи ? Кармин , бронзер итн ? И за лицето користам антибактериски сапун и еден лосион , што ми го прават во аптека тоа може да го носам ?
Иста е политиката на визер за сите држави. Се додека производите се под 100 мл и се спакувани во прозирни зип кеси немаш проблем на ниту еден аеродром. Може да носиш се што сакаш и од шминка, само уредно спакувано. Сум носела и шминка, парфем, шампон, регенератор и паста во соодветна милитража на сите патувања и никогаш досега сум немала проблем.
Ти благодарам многу, ми требаше точен одговор од некој што навистина носел и знае , бидејќи сите различно зборуваат.
Можеш да ставиш што сакаш во рачен багаж но да е најмногу 100 мл. И вкупно сите да не се повеќе од еден кг иако за ова мислам толку не замараат. Стави ги сите во зип кеса.
Може да си бидат во оригиналното пакување ако е до 100мл или мора да ги ставам во посебни пластични мали шишенца?
Не мораш во посебни да ги ставаш ако оригиналното пакување е максимум до 100мл, ама ако е над 100, тогаш мораш, инаку ќе ти ги земат.
Ако си се пакувањата до 100 мл, може. Ако се поголеми препумпај си ги во мали обавезно оти ќе ти ги фрлат.
Дозволени димензии се 40 x 30 x 20 cm, ама обично дозволуваат плус уште неколку cm, бидејќи ретко проверуваат. Можеш да одиш со обичен ранец ако имаш во тие димензии или торбица некоја.
Можеш со било каква торба, или поголем ранец, не прават проблеми и не го мерат, бар мене до сега не ми мереле ранец.
Дали пролетниот/летниот распоред со цени е ставен на страната? Бидејќи отварам да видам карти април 2024 за Рим ми дава исти цени за цел месец 8000+
Да знам дека се менуваат ама веќе месец дена кога и да отворам стои оваа цена и за април и за мај и јуни.. па мислев да не немаат направено апдејт нешто
Можно е да немаат направено апдејт и затоа вака да ги покажува, и мене за во Холандија вака ми ги покажува. Ама провери пак после нова година верувам дека пониски ќе се.
Бидејќи прв пат резервирам карта не ми е јасно дали ова "Автоматско пријавување" 50 часа пред лет и Чекирање е исто?