Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    340
    Да, ако не сакаш ти сама да чекорат тие ќе те пријават и на меил ќе ти ја пуштат картата ама летово имаа проблем и мораше да се оди пак на шалтер и беше бесплатно, а инаку се плаќа 800 ден таму на шалтер.
    Најдобро сама си чекирај онлајн не е комплицирано.

На Milaa111 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kloki

kloki Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
    Здраво Сакам да ве прашам дали знаете, имам резервирано карта, приорити и седиште.. Сакам да направам промена на дата. Колку ќе ме кошта тоа и дали за новата дата ќе имам седиште и приорити

3. grungy

grungy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    737
    Дали мора при чекирање одма да скенирам пасош или може покасно да се вратам да го скенирам? И колку време најкасно пред лет може да се чекирам?
    Фала ви. :)

4. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    896
    Не скенираш пасош, само внесуваш податоци. Најрано пред лет 24 часа, најкасно 3 часа пред лет (онлајн). Ако не дозволува онлајн чек-ин, тогаш на шалтер директнож

На SummerGirl и grungy им се допаѓа ова.
  5. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    340
    Проблем ли ќе е ако ранецот ми е поголем од наведените димензии 40*30*20 ?
    Во должина можеби е поголем околу 7цм, а во ширина 5цм.

6. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    896
    Ризик е реално. Можеби ако не ти е полн да го стуткаш и ќе биде океј. 5 и 7 сантиметри по должина е огромна разлика. Може кај нас да немаш проблем, но за враќање можно е да ти направат. Јас да сум на твое место, не би ризикувал.

На Alex.T и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.099
    Допаѓања:
    36.252
    Колку отприлика се доплаќа за поголема должина?

8. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    340
    И јас тоа се мислам . Швајцарија ми е малку ризична сигурно е построго за разлика од другите земји.
    Овде знам дека не ги ни мерат ама за таму незнам баш.

9. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.249
    Да, ама за автоматското пријавување им плаќаш на wizzair плус пари, ако пример мислиш дека ќе заборавиш или ќе немаш време да се чекираш.

10. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.249
    Швајцарија се доста строги. Мене лани ми направија проблем за куферот што ми тежеше повеќе 700 грама.. па морав да вадам работи да ги ставам на мене..

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Мислам зависи. Јас конкретно летав од/до EuroAirport (Basel Mulhouse) и ранецот не ми го ни погледнаа. А и мојот е некој сантим поголем од пропишаните димензии. Мислам не е проблем и да е поголем, цело време гледам луѓе со доста големи ранци. Мој совет би бил (иако може звучи малку смешно), ако е поголем од димензиите - не го преполнувај, за во случај да те натераат да го ставиш во тоа просторчето за да измериш дали го бери, да можеш да го „притиснеш“ за да го собере (не е дека просторот е толку голем за стриктно само тие димензии да ги собере и ни сантим повеќе).

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Afrodita*

Afrodita* Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    63
    Дечки здраво.

Вчера авионот на wizz air ни го откажаа, требаше да биде во 22:00, летавме дури во пет и нешто сабајле. Болоња-Скопје. Причината беше дека на капетанот му се слоши.
    Останавме на аеродром и ни дадоа само ваучер од 8 евра за храна. Јас пишав на една страна click2refund,потолнив инфо за рефундација ако има можност. Треба ли нешто дополнително и на wizz air директно? И на кој маил и слично ? Фала Ви :)

13. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    896
    Летот ви бил одложен, а не откажан. Знам дека на тоа си мислела, ама двете работи во конкретниов случај се различни. Ако имате патничко осигурување пробајте преку нив, распрашајте се. Од ВизЕр нема ништо да добиете, ептен се стиснати за такви работи. Гледај преку тие страните како што веќе си нашла, но само еднаш можеш да земеш отштета, и во случајов мислам дека е меѓу 250-350 евра. Што не значи дека ќе ви го дадат. ВизЕр може да каже дека нешто друго било проблемот и дека не е до нив.

Јас имав првин три часа ОДЛОЖЕН па потоа целосно ОТКАЖАН лет. Добивме една вечер во хотел (која не ја ни баравме, бидејќи целта ни беше да си дојдеме порано дома бидејќи бевме на работа). Отштета не добивме под изговор дека имало лоши временски услови, што не беше точно, бидејќи само тој лет не полета воопшто, сите други си беа најнормални.

На Alex.T и Afrodita* им се допаѓа ова.
  14. Afrodita*

Afrodita* Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    63
    Океј фала. Па до нив е ете пилотот не бил добар. Но ете и затоа сигурно има нешто..пак не е до нив нив баш баш
    Фала уште еднаш во секој случај :)

15. kristinaiv123

kristinaiv123 Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво се надевам некој ќе знае да ми помогне,сакам да резервирам карта преку wizzair но имам и бебе за кое што треба да платам такса од 2000 ден,но во случајов поевтино ми е да купам карта и за бебето кое е 1,5 година.Па ме интересира дали таа такса ја плаќам во секој случај и да купам карта и да не купам,доколку ја платам само таксата имам и рачен багаж за бебето или само за нас двајцата кои што би имале седишта во авионот.Фала ви однапред

16. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    896
    Да ама сакам да кажам дека може да кажат одложен поради немање персонал, или лоши временски услови. Можат да прикријат ако сакаат. Ние немавме никаква вистинска причина да не полетаме, а да е виша сила. А не ни дојде авионот, нашиот гејт беше празен.

На Afrodita* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    125
    Дали може да се носи мал куфер како carry on во wizz air?

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.099
    Допаѓања:
    36.252
    Да. Тоа ти спаѓа во рачен багаж.

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    125
    Фала ти. Колку треба да се димензиите и со него дали може да се носи ранец или голема ташна? Прв пат летам затоа прашувам :)

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.099
    Допаѓања:
    36.252
    Ако носиш куферче, ништо друго не можеш да носиш освен ташна. Можеш да бираш помеѓу куферче, ранец или поголема ташна. Ние сите носевме ранци.

Ова се димензиите

Screenshot_20231206_090534.jpg

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.