Отворив да ја чекирам картата , но ми бара и некои податоци за дозвола за престој, тоа лани го немаше. Што треба да внесам таму ? Летам за Швајцарија. Помош ве молам. Инаку немам никаков документ за дозвола за престој.
Најверојатно може. Нека провери преку апликацијата, може да се докупи при чекирање, а секако може да се докупи и на аеродром, со тоа што мислам дека ќе чини нешто повеќе само не знам колку би чинело. Сепак мора да се провери бидејќи веќе има купено од 10 па не знам како им оди политика на додавање багаж. едит: не видов дека од поодамна е пишано... Пиши во секој случај како поминала.
Ќе патуваме јас, мм и бебе. Купивме пакет Wizz Family Go, што вклучува 2 чекирани куфери, приорити: 2 куферчиња од 10кг и две рачни торби. Бидејќи патуваме со бебе, автоматски на се ова следува и мала торба/ранец за бебето и количката така? Бидејќи никаде не беше спомнато во пакетот, но претпоставувам се подразбира штом има инфант со нас.
дали може да се докупи екстра багаж ама само во еден правец ( на враќање ) зошто бирам опција дека не сакам for both ways само outbound flight и кога треба да платам ми дава Скопје-Франкфурт наместо Франкфурт - Скопје. Дали мора да се докупи тогаш кога ќе правам check in за назад ?
Мене до сега не ми се десило да ми го мерат во Скопје. Во Ниш кога летав за накај Австрија да, го мереа.
Здраво, имам резервирано карта со Wizz Air па ме интересира дали рачниот багаж мора да биде торба со димензии 40x30x20 или може и куферче и дали покрај тоа може да се носи и ранец
Дечки да ве прашам ако чекирам само карта со ранец онаа шо е basic, колку би била доплатата за среден куфер со димензии 65x40x24
Треба да си купиш/доплатиш куфер од 10/20/26 или 32 кила, димензиите не играат улога во чекиран багаж. Мислам играат, ама се доволно големи, за да го прими најголемиот куфер што постои. Доплатата зависи од килажата, и од самиот лет, како и колку време пред летот е купено, и тоа не може никој да ти го каже. Во принцип, најевтина доплата за таков куфер е 1000 денари, а најскапа е 4000-5000. Само ти можеш да си провериш најточно