Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.248
    И јас за еден куфер од 10 кг платив околу 96 евра.. премногу

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.250
    Ова за доплата на куфер?

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.236
    Допаѓања:
    170.272
    да

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.250
    Нормални се? Дали ако се точно 20 кила може да направат проблем? Нашите беа со 2кг помалку. Сакаат моите да доаѓаат па затоа прашувам.

5. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    12.614
    :worried::worried: А дали знаеш дали и 02.01 ќе е штрајкот или од втори ќе си биде се нормално? Јас на втори треба да летам назад за Скопје :^)

6. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    72.650
    Ако имате платено за 20кг можете точно 20кг да си имате.

7. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    895
    До 19.9 кг препорачувам. Затоа што е ако е 20.3 кг на пример, може да ти се бунат да доплатиш.

8. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.642
    Допаѓања:
    45.007
    Да да, секако. А смее за во рачниот багаж или само во чекиран?

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.250
    Може во рачниот ако ти ја собере. Не е проблем да носиш облека во рачен багаж.

10. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    72.650
    Никогаш не сум точно 20 секогаш сум до кило плус, никогаш не ми направиле проблем. Од Кипар бев само 4кг плус и тогаш само сум платила.

11. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    895
    Добро, јас не би ризикувал. За некој што не е сигурен, првпат му е и не знае како да пристапи, сигурно ќе му биде непријатно искуство и ќе треба да плати пари кои не ги планирал.

И јас на некој лет сум бил со поголем ранец без проблем, а другар рече исто така немало врска, не му правеле проблем. Во Скопје на аеродром плати 60 евра, на враќање од не знам која земја, плати 60 евра. А картата ја купи 20, па му испадна на крај 120, и тоа без посакуваниот куфер што го плати.

12. TheTeacher25

TheTeacher25 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Со самата резервација имам покрај рачниот багаж и 20kg Checked-in bag(преку wizz priority опцијата). На апликацијата ми дава опција додадете багаж. Дали таа опција е ако сакам да додадам дополнителен багаж или пак треба да ја изберам нешто да не треба и багажот да го чекирам. Првпат летам и хаос ми направија во глава сите различни информации ми кажуваат.;( Исто денес на маил ми стаса за мојот лет нешто get more space, а подолу во информациите за летот и за inbound i за outbound flight си стои дека имам Carry on bag и 20kg Checked in bag. Треба ли нешто дополнително да чекирам за багажот?

13. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.772
    Допаѓања:
    24.766
    Checked in bag не е багажот што оди со wizz priority, туку чекиран багаж. Мора да одиш со него на чекин и да го пуштиш долу.
    Додадете багаж е ако сакаш да докупиш багаж покрај тој што го имаш во резервацијата. Ако веќе имаш се што ти треба, не додаваш ништо.

14. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Дали знаете од кога ке се појави ова на апликацијата, по колку време стига маил за известување? На другарка ми и стигна уште пред три дена и таа го презакажа летот да биде една недела порано затоа што тој што беше понуден не ни одговараше, а кај мене уште ништо нема. Страв ми е да не речат после дека нема измени и да остане истот лет па да останеме со две со различни карти. Дали можеби игра улога тоа што јас ја купив картата неколку дена после неа па затоа можеби уште ми нема стигнато известување за статусот на летот? Screenshot_20231222_105332_Wizz Air.jpg

15. purpleblue

purpleblue Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    366
    А зошто да чекаш мејл да ти стигне, уклучи се на страната и смени си го авионот што ти одговара.

16. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Затоа то кога кликам на start rebooking си бирам сѐ и на крај кога кликам стои дека е невалидно. Исто така пробав и преку компјутер да се логирам и ова го дава кога ликам на летот. На другарка ми тек кога и стигна маилот успеа да презкаже, а пред тоа и на неа истото и излегуваше. upload_2023-12-22_14-23-20.png

17. TheTeacher25

TheTeacher25 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Дали ако на аеродром треба случајно нешто за доплатам за багажот мора со платежна картичка на мое име или може и со картичка на друг?

18. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    92
    Здраво,
    Сакам да патувам за Германија со мало дете од 14-15 месеци
    Дали за него треба да платам седиште?
    Дали имам право на бесплатен багаж за детето?

19. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.248
    дечки дали постои опција откако веќе си купил багаж да го смениш? Или мора да доплатиш ако сакаш повеќе? Пример сум купила 10кг сфаќам дека ми е малце и сакам да сменам у 20кг, има опција или мора да си докупам плус? Пошо на апликацијава ми дава само да додадам багаж.

20. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    2.682
    За 15 дена треба да патувам за мк со авион имам повратна карта за 1 недела. Е сега јас имам со Р. Македонија пасош и чекам термин за замена на пасош во Мк амбасада каде што сум. Денес слушнав дека можам со стар пасош да влезам во Мк, ама дека неможам да излезам. Дали некој има инфо околу тоа?