Ако случајно на 12ти/11ти февруари се враќам во Мк, нема да ми прават проблеми за тоа што не ми е сменет пасошот?
Ако случајно на 12ти/11ти февруари се враќам во Мк, нема да ми прават проблеми за тоа што не ми е сменет пасошот?
Здраво, утре летам за Рим, имам земено Auto check-in но картите уште ги немам добиено на меил. Гледам стои и Online check-in. Стои и инфо дека се напушта шенген зоната и треба валидни документи. Пасошите ги внесов претходно. Дали нешто грешам па картите ги нема сеуште??
Само кај мене има некаков проблем или што е работата? Два дена пробувам и не можам да резервирам карта има проблем со наплата
Здраво. Сакам да прашам нешто, сакавме да летаме со Wizz Air за Венеција-Италија во февруари.Вчера проверив дали има карти и имаше во текот на целиот февруари и март. Денес сакав да закажам карта и кога отворив вели дека сите карти се распродадени дури до крајот на март. Дали е можно тоа преку ноќ да снема слободни карти дури за наредните 2 месеца или е моментално нешто недостапно ако знае некој..? Извинете за долгиот пост позз
Можно е. Исто како што во текот на денот се менуваат цените. Во понеделникот закажував карта за роднина. Ќе дојде кај нас на гости. Од неделата до тогаш 2 пати се качија цените. Нема да имаш проблем. Проблемот е за излез од Мк. @perlaa1 после 12ти Февруари нема да можеш да излезеш од Мк.
Можно е многу брзо да ги снема, сега видов дека имаат само на 31 март. Инаку од мое искуство во Венеција што сум била би ви препорачала да одите околу април, времето е преубаво, ниту премногу влажно и топло ниту премногу ладно идеално за Италија тој период
Нема шанса наеднаш сите да се купени. Веројано привремено ги суспендирале, исто и до Болоња и Луксембург нема летови до 14ти Март, ама ова го најавија. Или тоа или привремено не можат да се купат, провери пак за неколку денови
Провери пак за некој ден. Мене вака ми направи за Португалија, сакав од сега да закажам за април и ми вика нема... Помислив да не е датумот многу напред, проверив по неколку дена тука беа
Јас кажувам од лично искуство, истото ми се имаше случено со Март картите, сестра ми магистрираше и ми требаше за одредени датуми и немаше карти па одев преку Болоња.
Здраво, Имам карта со само carry on торба 40×30×20 дали покрај таа смеам да носам мало ташниче или не? Доколку смее колкаво може да биде?
Се зависи од тие што проверуваат карта пред влез у авион. Некои дозволуваат некои не. Од причини што се смета дека торбата ти е и ташна осносно имаш право на само 1 ташна/торба Сепак остај си простор во торбата.
Јас обично носам малечко ташниче покрај ранецот, до сега никој ништо не ми рекол, но секогаш оставам место во ранецот ако треба да ја пикнам ташничката.
Носи го и пред влегување облечи си јакна и заврти го назад во зима е полесно. Некои ме пуштале слободно со втора мала ташна, некои правеле проблем. Зависи како се расположени тој ден. По правило не би требало.