Ова е одговорено неколку пати, ограничувањето не го прави авиокомпанијата, туку царинската контрола во државата која патуваш. Пример, ако државата дозволува 5 штеки по човек, тогаш во рачниот багаж може да ставиш 5 штеки.
Здраво Резервирав повратен билет, но го променив пасошот, а со тоа и бројот на пасошот е друг. Дали ќе можи тоа некако да се промени или ќе треба да резервирам повторно друга резервација со новиот пасош , а таа да ја откажам или има некакво друго решение?
При резервација не бара информации за пасош. Освен ако не си купила некоја од флекс опциите, за да можеш да се чекираш уште сега. Ако си со обичен билет (најевтината варијанта), тогаш на 48 саати пред полетување, го внесуваш пасошот кој ти е валиден и со кој планираш да патуваш.
Дали можеби господата од Визер имаат некаков меил за контакт? На телефон никој не се јавува. Спуштаат слушалка.
Што мислите дали ке паднат картите за италија? пред недела дена гледав 2000 и нешто беше повратна за болоња сеа е 4000
Како што ти пишаа, не можеш да предвидиш. Обично што поблиску до датумот на патување толку поскапи, но сум имала и сосема обратно искуство. Купени карти 4 месеци однапред, 2 месеци од купување паднаа цените повеќе од пола
Всушност месец и пол - два е најоптималното време за купување авиокарти по најдобра цена, со било која авиокомпанија. 4 месеци е долг период, обично картите знаат да бидат со повисока цена, слична со пример 3 - 4 недели пред патување.
И тоа си во право. Ова беше поспецифична дестинација па не сакавме да ризикуваме. Сепак не беа скапи, ама отпосле паднаа доста. Најубаво да се следи, а исто си зависи и ако мораш да патуваш тогаш, па да ги купиш.
Зависи и за кој период. Ако е околу празници тамошни картите се поскапи. Ја лани гледав за Италија период околу велигден (католички) и беа изгор ама поселе празникот беа доста поефтини
Здраво, резервирав лет за болоња и сеа ми го сменија летот прво за одење сменија саат и кликнав океј не ми смета е сеа за враќање ми сменија еден цел ден и сакам да ги отказам двата можно ли е такво нешто со оглед на тоа што веке за одење кликнав океј?
Zdravo na meil ja dbiv ovaa poraka od wizzair. IMav rezervirnao let za luksmebrug vo april i sega pisaat deka e otkazan. Drugi letovi nema za luksemburg i sakam da mi se vratt parite... dali gi vrakaat parite dali nekoj imal vakvo isustvo " We regret to inform you that one or both flight(s) under confirmation code MNVBUH has been cancelled. Please accept our sincere apologies for the inconvenience this change may cause. "
Мене ми се случи тоа пред неполн месец ми откажаа лет. Треба или во истиот меил или друг меил да добиеш со две опции дали да го смениш летот или да ти направат рефундација на парите. Најдолу во меилот провери дали го пишува тоа
добро зошто не можам да букирам на страната? дали само мене ми прави вака или системите им се паднати нешто
Ve molam za kontakt Telefon od wizzair. Ovoj sto e vo aplikacija za Makedonija veli telefonskiot broj ne postoi.
да пишува и кликнав рефундација, ама пише дека во рок од 72 цаса ке ми одговорат и дека ке ми се рефундира 120% на виз акаунт, а јас сакам на банкарска транскација. Дали ти ги вратија парите и како постапи ти...