да да треба багажот да го чекираш, да ти напишат нешто на картата,да ти стават ознака на рачната торба и после одиш по скалите на горе прво пасошка контрола,па проверка на рачниот багаж и на крај се упатуваш кон влезот за авионот
Здраво, Резервирав карта преку wizz air. Сега сакам online да ја чекирам, ама ми вели На овој аеродром не е можно пријавување преку интернет . Дали ова значи дека ќе ја чекирам бесплатно на аеродром, или пак некој од Вас успеал да ја чекира online. Ако може помош малку. Благодарам!
Дечки едно прашање. Сигурна сум дека има погоре одговори на ова но некој ако може накратко да ми пише би му била многу благодарна 1. Картата можам да ја купам онлајн така? 2. Освен пасош ништо друго не ми треба кога ќе се чекирам? 3. И тој рачниот багаж, дали е отприлика еден ранец да речеме? Бидејќи немам осет за колкава големина се работи и дали може уште една ташничка помошна да се носи, за телефон, пасош внатре итн? 4. И дали смее цигари да се внесува?
Дали некој знае дали може да се резервира карта со лична карта бидејќи пасошот ми е во процес на вадење?
за Резервирање не ти е потребен пасошот ама за во профилот на страната на виз аир ти треба бројот..лична карта не...ако патуваш со некој друг тој нека резервира со негов профил а ти бројот на крај ќе го внесеш кога ќе чекираш, тогаш ти бара податоци од пасош
Девојки дали има дозволена килажа за голем кабински багаж? Сум патувала со мал кабински и не ми го мереа, но сега сепак за куфер станува збор... Сечие искуство е добредојдено! Благодарам однапред.
Тој е чекиран багаж, или карго. Јас прашувам за тој горе што се внесува со тебе, односно за поголемата торба што се сместува над седиштето.
сори, јас куфер прочитав и изгледа другото не го изрегистирав мислам дека тежина нема ограничена само димензии бидејќи тој багаж не го вагаат туку само може да ти го стават во тие металните прегради да видат дали е поголем отколку што треба...сега барав и во виз аир страната никаде на најдов ограничување на тежина само на димензии
Па за хотелите ќе прогуглаш. Wizzair ги нуди преку booking и tripadvisor исто како што ти би си букирала преку нет.
Резервирав карта на дечко ми и насместо MR jas MRS сум штиклирала . Да направам промена бара плус 50е Дали можеби некоја има искуство со ваква грешка ?
Jas! Nikakov problem nemase, megjutoa moram da napomenam deka letav od Treviso, a toj aerodrom e beter od zeleznicka stanica inaku i nas ni bese strav deka mozat da pravat problemi, pa otidovme spremni da kazeme deka deckoto e trans, i da igrame na karta diskriminacija vo slucaj na problem
Дa кaртaтa мoжиш дa си a купиш oнлaјн и ти требa сaмo пaсoш,димензиите ги имaш нa стрaнaтa нa виззaир a другa тaшничкa не смееш дa нoсиш рaчнaтa тaшнa секoгaш јa стaвaм вo рaнецoт.Цигaри нoсaм пo 1 штекa. Се нaдевaм ти пoмoгнaв
Затоа што тој аеродром не дава опција за пријавување преку веб..имам читано искуства да пробаш преку нивната апликација а ако не оди ни од таму значи дека нема пријавување преку веб туку на аеродром на шалтер ама пријавувањето во тој случај на аеродром е бесплатно