Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.327
    Можам до утре да редам што се' е недостаток на скопскиот аеродром (на пример недостаток од македонски јазик е последниот шок што ми падна во очи) ама ова не е една од тие, а и темата е за wizzair, не за аеродромот. За жал, така е како што е затоа што се' е концентрирано за Скопје. Луѓето од други градови поголем проблем имаат да стиганат до Скопје отколку до аеродромот (Делчево нема автобуска линија до Скопје, а Берово мислам една или 2 беа, така нешто, поправете ме ако грешам), па стигнување од и до аеродромот им е најмал проблем. Подолу ќе наведам еден хипотетички пример.

Ти пишав еден пример како е и тоа во Германија и нема друга опција. Или купуваш нова карта или одиш од друг аеродром. И таму е и монопол, а такси не чини 20 евра, МНОГУ повеќе е. Зошто е така? Затоа што е мал аеродром. Скопскиот е исто меѓу најмалите.
    Каква конкуренција треба да направи FlixBus на тие 200денари што ги наплаќаат овие сегашниве? Особено на толку малку патници?
    ЈСП не може да има за 40 денари зошто е предалеку. 25km се во прашање. Тие се хаос во Скопје, а не пак подалеку да излезат.
    Знаеш зошто чекаш 2 саати? Затоа што често има доцнења и ако автобусот тргне порано, ти ќе треба да чекаш не 2, 4 часа.
    Не мораш да чекаш 2 саати, затоа имаш такси ама такси ти е скапо (1200ден е навистина многу ама 25km се).
    За од друг град (70km), на пријателка (пред поскапувањата, значи сега најверојатно е и поскапо) ѝ земаа 6000 денари затоа што не сака да чека 3 часа (како што прави на сите други аеродроми). Ако летот ѝ е подоцна и сака да патува вечерно време, ја чинеше 2000ден повеќе.

Не ми е јасно ова, да е некој од Скопје, да ја има „привилегијата“ да излезе во 2 ноќеска (а не во 11часот преку ден како луѓето кои се од Виница, на пример, на кои последен автобус им е од Кочани во 13 часот па на аеродром мора да чекаат 12 часа, некогаш и повеќе) и да го фати автобусот во 3, авионот да е во 5 и на крај тоа да е проблематично?
    Да не се сфатиме погрешно, секогаш сум за промени на подобро и те поддржувам ако се побуниш. Ама смешно е да мислиш дека 2 часа се многу.

Ептен излеговме од темата.

На Ahoy, BraBru, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Caci02

Caci02 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Zdravo
    Dali so wizz air so besplaten racen bagaz moze da se nosi posebno lap top?

3. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    286
    Не. Мора да биде во истиот рачрн багаж.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snowflake_62

Snowflake_62 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Дали некој може да ми објасни - за 3ца патници ако двата ги изберам со priority (за да имаме по 2 торби горе), а третиот без priority (значи само со ранец), што ќе значи тоа, нема заедно да се чекираме? Се надевам јасно е прашањево..не знам каде да побарам одговор

5. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    1.261
    Нема врска чекирањето со ова, сите заедно може да си се чекирате и да одите горе заедно. Кога ќе влагате во авионот единствено има една како лента за priority и non priority ама не дека таа некој ја почитува значи може да стоите и заедно со третиот што не носи куферче.

На Snowflake_62 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snowflake_62

Snowflake_62 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Ти благодарам многу, одамна не сум летала и малце сум збунка..односно имам трема и милион прашања ми се отвораат. Значи велиш ова priority така функционира...доплатата е значи за куферот,а за редот исто ти се фаќа...

7. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    3.357
    Па да. Само што приорити исто имаат предност за влез во авионот и за чекирање, побрзо пди најчесто таму зошо нема мн гужва. Ама секако исто ти се фаќа. Пак ќе сте у исти авион и дур не влезат сите нема да тргне

На Snowflake_62, bookslover и FreeToGo им се допаѓа ова.
  8. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    1.261
    Па искрено до некаде да, сум патувала и со приорити и без и нема некоја значенска разлика. Некогаш исто и со приорити сум чекала така што на некој начин исто ти се фаќа. Јас го гледам приорити како шанса да си носиш и ранец и мало куферче без да се трупаш во 20кг куфер ако не ти е потребно инаку вака нема некоја јасна граница.

На Snowflake_62 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Здраво
    Дали може да откажам авионска резервирана карта ? А при тоа да не пропаднат парите ?

10. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    1.261
    Мислам дека теоретски можеш но треба да видиш, јас лани требаше да откажам карта до Осло и кога видов колку се плаќа фее ми се исплатеше повеќе да ми пропаднат пари него да платиш. Памтам дека се доплаќаше некоја сума, пример јас картата ја земав ептен евтина и ова беше нешто као дупло од цената. На крај отидов :D

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Нешто како казна се плаќа?

12. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    1.261
    Да, ако ја имаш апликацијата на тел ѕирни колку би ти било.

13. S94

S94 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Имам веќе купено и повратна карта. Ако сега за одење не доплатам за куфер, после за враќање ќе може да доплатам?

14. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    1.261
    Мислам дека да, има опција да си доплатиш за со повратната карта после

На S94 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.046
    Можеш.

На S94 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    286
    Ако имаш купено карта со Wizz Flex тогаш можеш да го промениш летот без да доплаќаш за промена или да ја откажеш картата и да ти се рефундираат парите на сметка. Во друг случај не се враќаат парите

17. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    286
    Можеш за секој лет посебно да избираш багаж

18. teodorrrrra

teodorrrrra Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    Dali nekoj ima wizzair discount club?

19. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Здраво, имам едно прашање
    Дали на аеродром доколку носам една кутија цигари во џеб во палтото ќе треба да ја извадам и да ја покажам?
    Не ми се смеете ама несакам да види сопругот дека носам цигари, да не се расправам таму :D
    Или па подобро е да ја носам во ранецот?
    Како да ја пренесам а да не ме накодошат :D

20. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    1.261
    Мислам дека нема да треба да ја вадиш, јас у ташничка сум си носела хеетс и не сум ги вадела. Може подобро да ги ставиш во ташничка или у ранец.