За една кутија цигари нема да имаш никаков коментар. Не е битно кај ке ја ставиш секако низ скен ке помине и ќе видат. Мене цигарите ми се секогаш во ташна од причина да не ми паднат , немој без цигари да не останам
Мислам дека членката сакаше да се скрие од сопругот, а не од скенерот на аеродром. Во палто ако носиш, треба џебовите да ги испразниш, па така ќе се издадеш. Најдобро во куфер или ранец.
Може. Јас носев сируп за температура, таблети и физиолошки раствор. Ми беа спакувани во несесер. А и горе имав во рачниот багаж, ама не беа спакувани. Немав никаков проблем.
Дали можам да носам камера, апарат и лаптоп во куфер спакувани? Треба нешто да се пријави при чекирање?
Здраво ве молам некоја членка да ми одговори.Дали смее да се носи сирупи за температура капки пробиитик,капки за коски горе во ранче на дете до 2год,дали ви праеле проблем доколку дте носеле
Едно мислење над твоето е за истово. Само едно мислење. Пролистајте. При чекирање не, пред скенирање обично прашуваат и некаде бараат да ги извадиш.
Clenkata pogore prashuva za vo kufer jas konkretno za vo racen bagaz rance na dete .Vo kufer mozes kolkubsakas tecnost da preneses ama ne i vo racen ,zatoa ve molam drug pat ako neznaete da odgovorete na prashanjeto voopsto i ne se podavajte ,pozdrav
Во рачен багаж течност до 100мл можеш да ставиш , повеќе не ќе ти видат на скенер ќе ти речат да го отвориш и ќе ти го фрлат , мене така раствор за очи ми го фрлија
За лекови не прават никаков проблем, незавосно дали е рачен или чекиран. Сируп е течност, а за него се однесуваат правилата до 100мл, освен на неколку аеродроми каде што тоа правило веќе не важи. За нареден пат, куфер не значи исто како и чекиран багаж. За некој да одговори како што посакувате, треба да бидете јасни. Куфер може да биде и за „горе“ односно рачен, а се случува и да не дозволат да го чекирате ако е помал или обратно, да инсистираат да го чекирате иако е помал. Така да, имајте го и тоа во предвид.
Zemav vizz priority po greska,namerata mi bese da imam kufer za da ponesam 1l rakija i vakumirano sirenje za poklon.Sega vidov deka toj kufer odi gore,pa prasanjeto mi bese dali mozam da go pustam dole vo avion?
Обично дозволуваат да се пушти доле, мене скоро секогаш ме прашувале дали сакам. Ризик е, но мислам ќе дозволат.
Прашај ги ако може да го чекираш и не би требало да имаш проблем. Најчесто се согласуваат. Тоа е и поентата на таа карта.
Чекорањето онлајн е 1 ден пред летот, или треба порано од тоа? Како правите вие? Бидејќи чекам пасош не можам порано..