Не знаев кај да пишам и прашам. На мм пасошот не му е готов, а е сликан пред два месеци, летаме за 2 недели он има и бугарски ни кажаа дека може со него слободно да оди, дали би ни правеле проблем оти он со бугарски пасош ке е, а јас и бебо со мк? Него стариот му важи ама без срверна е
Zdravo, imam kupena karta so moe ime i prezime na wizzair no pasoshot ne mi e gotov. Dali moze da se smeni patnik, da ja dadam kartata na drugo lice?
Дали зип кесичките од дм со тие внатре проsирни кутифчиња се во ред за во рачен багаж? Затоа што немаат мл на нив пишано затоа малку се замислив, имал ли некој некаков проблем на аеродром?
јас сум исто, ќе летам овој петок, се сликав за пасош во март уште не ми е готов и не верувам дека до петок ќе е готов, па ќе патувам со бугарски, познаници од полиција ми кажаа немало да ми прават проблем, е сега мене прашањето ми е за враќање кон македонија, дали со македонскиот без северна или со бугарскиот? дека нели ако влезеш во македонија со бугарски пасош се водиш како странски граѓанин во мк со ограничено право на престој?
Pišuva adresa vo pasošot, i da ne pišuva, stoi koga go skeniraat na kompjuter. Cel život so hrvatski pasoš patuvam, vlezi izlezi, nikogaš mkd ne sum izvadila, ne mi treba, povekje ovoj mi vredi, adresa e vo mk i nema gajle
Има дозвола за влез и излез од државава без потреба за пријавување како странец одкога настанала збркава со пасошиве. секако мм двата ке ги носи, ние на граница човек што работи прашавме баш рече имаме стигнато допис без северна да не пуштаме, а во друга држава може и со стариот да те пуштат, така да со бугарскиот ке оди мм, баш пиши што си направила.
До пред нова година ,повеќе не може да се користат старите пасоаши , и јас по брза постапка извадив Може ,јас сирење носев (за други беа) само течност до 100мл тука е строго ,ако имаш нешто повеќе течност ќе ти го земат и фрлат
Здраво, требаше да патуваме вечерва со wizz air но ни кажаа дека е презакажан за сабајле летот, дали некој е запознаен како иде да се поднесе жалба, или да се пријави за доцнење на летот? Фала
На wizzair сајтот во мени одиш contact us->compliments and complaints->submit a complaint. Зависно од дестинацијата веројатно ви следува компензација од минимум 250 евра по човек. Може малку да почекате за одговор од Визз, понекогаш околу месец им треба, помнекогаш е побрзо. Ако од некоја причина одбијат, тогаш се поднесува жалба преку независно тело.