Ако не се лажам 100мл по шишенце е. Јас од ДМ земав шишенца за претурање за поќето работи и иди со проѕирен несесер.
За шминки не прават проблем, а дезодоранс во ранец не смееш, само во куфер. Ако е тоа антиперспирант земи си стикче или ролон.
Малку невообичаено прашање, дали можи во чекиран или рачен багаж да се пренесат регистарски таблички?
Дали е дозволено да се носи фотоапарат посебно од рачниот багаж или мора да се стави во рачната торба?
Не сум носела фотоапарат, ама носев лаптоп во торба за лаптоп и ми рекоа дека мора да биде во рачен багаж. Не може екстра. Ако се водиме по оваа логика мора во рачен.
добро луѓе , па зошто за бебе се плаќа 2050 денари по лет? А бебеето е под 2 години? Сите други авиокомпании имаат некоја симболична сума,а вака излегува поскапо отколку нашите две карти. А бебе секако ќе треба во скут да седии, значи кражба комплетна...
Не станува збор за македонски туку за ЕУ таблички, ама како и да е контактирав со аеродромот и ми рекоа дека можи да се пренесат(и мкд таблички) само треба да се приложи соодветна документација за нивна сопственост.
Гледам на сајтот carry-on е како ранец и пишува дека мора да го собира под седиштето. Го нема веќе она малечкото куферче како carry-on, претпоставувам тоа e trolley bag и мора да се доплати wizz priority за него?
За малечкото куферче мора да доплатиш wizz priority. А ранецот е тој што ти следува со картата, бесплатно.
Претпоставувам дека е некоја грешка до Wizzair ама сепак да прашам: вчера ги чекирав картите, добив и потврден меил, и сега пак ми стигна друг меил It's time to check in. Првпат ми стига вакво нешто, не разбирам чекирана е картата или не? Ваљда е чекирана штом ми дава да ја симнам.
Чекирана е. Ми се има случено да не стигне известувањето на мејл 24 часа пред лет, а да се чекирам од апликацијата, и после неколку сати стигнува it's time to check in, генеричен мејл е.
Здраво, имам купено карта со плус 10кг куфер. Дали ќе можам да го носам куферот горе со мене заедно со ранецот како рачен багаж или овој оди директно како чекиран за доле ?