Фала ти многу!! Она што ми стигна маил, треба само да го испечатам и да го покажам на аеродром така? И на истото тоа ги има и податоците од дечко ми, фактички едно за двајцата, бидејќи од една картичка се купени картите
не е тоа...тоа е друго..тоа на маил го пуштаат кога ќе ги резервираш картите...чекирање е друго се прави најмалку 30 дена пред тргнување, во профилот одиш на веб чек ин или како чекирање преку интернет мислам го пишуваше...па чекираш за двајцата посебно, ако имаш купено и за враќање можеш и тие да си ги чекираш и после во пдф формат ќе ги имаш на профилот картите за двајцата и можеш кога сакаш да ги печатиш
Ај ако сака некој нека ми објасни како да купам карта.. Целата процедура купување резервирање све. Фала ви
Јас ги чекирав картите и за натаму и за наваму, ама ми ги даде на еден маил за двајцата...не ми даде посебно за мене, посебно за него...тоа ме буни....и на картата за натаму и на таа за назад си има различни бар кодови нели, но имам само две за двајцата заедно на една....Се надевам ок е .... освен ако не сум згрешила нешто
мислам дека картата на маил не ти стига...ја имаш кога ќе влезиш на страната во твојот профил во резервации..до името за летот пишува испечати карта
Да, прво таму чек ин за да ти стават лепенка дека имаш мала кабинска торба, а исто и да ти ги проверата картите и пасошот. После тоа се упатуваш кон departures
ај и јас на темава.Прв пат ќе летам со авион, да прашам дали смеам горе со мене да имам ранче?Нема ништо посебно да има, женски тракатанции.Документи и остали ствари нема да имам.Дали би дозволиле?Moите мислат дека би дале пошто они носеле некои ситни торбички и им давале.
Дозволено ти е едно парче рачен багаж кој е бесплатен дали ташна ранец или слично со димензии во зависност од компанијата со која ке патуваш
50-40-20 така мислам е дозволено Визер, Изиџет знам до 56 беше ама пак прават проблеми, ако имаш течно во вакум кесичка смееш . Имаш на страната се детално , баш прееска и ја мерев куферче , ама ќе си идам на варијанта ранче , полесно се тутка во тие за величина што проверуваат
Moras da ja ispecatis kartata ako e i crno bela i da se pojavis na salter so kartata i pasoso posle se upatuvas po skalite gore no pred da se kacis ti pravat kontrola dali imas karta potoa odis na pasoska kontrola pominuvas tuka i odis na carinska kontrola na carinska stavas se sto imas i pominuvas ko ke pominis na kartata brojo od leto odis i cekas vo cekalna koga ke gi otvorat vratite mozis da vlezis vo avion sednuvas poracuvas malo kafe viski i uzivas vo letot pozz sreken pat i se Najubavo !
Kleines Handgepäckstück 42x32x25cm Großes Handgepäckstück 56x45x25cm max. 10kg Aufgegebenes Gepäck max. 32 kg / Stück
Не сум видела дека кабински , нема везе ,избришав пост да не лажам Иначе имам чуено и за 56 знаат да прават пробл. Дека со 2 авиокомп одам , знам едната до 50 беше..
Извини сега јас пак да те замарам Ми спомнаа дека не треба да носам над 100мл течност, односно парфем, крема, антиперспирант итн, ама и дека треба да ги носам во некои си посебни кесички. Дали е стварно така и ако да, од кај се наоѓаат тие кесички? И дали може храна да се носи? Фала ти однапред
Ako gi nosis vo kufer dolu nema problem ama ako se sprejoj sigurno ke ti gi izvada isfrla hrana imas i vo avion ne ti e skapa mozis nesto da stavis ama ne mn a za kesi nemam slusnato da ne ti ima receno da se vakumirani nesto neznam