Zdravo, Moze nekoj ke znae da mi pomogne. Prv pat treba da letam so malo bebe i kolicka pa ne mi e jasno. Dali za kolickata koja ne e letna tuka klasicna (ne moze da se stavi kako racen bagaz) treba da kupam dopolnitelen bagaz i dali gi stavaat dole ili gore gicuvaat?
Без разлика каква количка имаш не треба да доплативаш. Ќе ја стават доле пред самото вчегување во авион.
Здраво, прв пат одам со рачен багаж со Wizz, дали треба да одам предвреме доле кај што се чекират куферите или можам дирекно да се качам горе на пасошка. Ја имам boarding pass на моб. Фала
Со рачен горе се оди освен ако не е за Германија.. Штом има бординг пас зошто да оди долу на чек ин со рачен багаж?
Здраво дали некој има летано со куферчињава што се продаваат со димезии 40*30*20 како carry on bag со wizz air дали прават некој проблем и дали се точни во димензиите?
Здраво, Да, имаат точни димензии,(од мака дали се точни имам мерено на аеродром) Јас имам 2 торбици и имам летано 4-5пати,никаков проблем не сме имале,ниту јас,ниту мои блиски кои патувале со такви торбици.
Zdravo cekirav edna zena so deca koja zivee vo germanija... Gi cekirav skopje germanija.decata imaat germanski pasos a taa makedonski i mazena e tamu ... Za nea koga ja cekirav, ne stiklirav biometriski pasos pa mi pobara broj na visa ili dozvola za prestoj.i bidejki ne vnesov ne ni ja pojavi so zeleni deka e cekirana.. Potoa go stiklirav delot biometriski pasos i mi dade zeleno svetlo no isto i ovaa poraka kako da ne i e valodna boarding kartata..Dali zgresiv i napraviv problemi da nemoze da se kaci na avion slikata e vo prilog sto mi janpojavi
Нема да има проблем. И македонскиот пасош е биометриски, т.е. може да се скенира. За бординг пас, за сите летови што се од Скопје за Германија мора на шалтер на аеродром да и го дадат испринтан, не го дава електронски преку апликацијата кога ќе се чекираш, како што е за други релации.
Здраво сакав да прашам ако знае некој или има искуство со компензација за задоцнет лет по колку време ги исплаќаат парите?Во меилот ми пишуваше за 10 денови,но сеуште не ги имам добиено а веќе поминаа и повеќе од тоа.
Не рече никој дека е грешка споделено искуство, туку реков дека не е точно бидејќи јас сум со мк пасош и обештетена,кај вас сигурно пасошот не бил проблем,можеби до страната што посредува исплата или слично
Пошо иам еднаш летано (ми прпка од висина). Не се разбирам нешо вау. Да даете предлог, Ск-Х градче со поевтини летови (до 100-150€ у 2 правци) ама и да се исплати идењето. Сакам за 11.10 празникот, значи нешо шо имаат од четврток до недела пошо немам денови. Будимпешта гледав, ама има у среда 09.10, нема шанса да ми даат 2 дена
Имаат ловец на билети, мислам можеше да се подеси дестинација било каде и да ти ги извади најевтините. Реално и за 3000 се наоѓа повратна само за празници и спојки како 11 тешко. Провери ги на пример Минхен, Берлин, Рим, Салзбург, Братислава, Виена... Топ се за шетање сите.