zdravo, utre zaminuvam Germanija, dali znae nekoj da mi kaze gore vo avionot kolku cigari smeam da nosam vo ranecot?
Колку што знам, можеш или една штека (10 кутии) или максимум 3 кутии. Не знам каде пишува дека не е дозволено да се носат цигари. Не смее да се запали цигара.
И јас гледав за тие денови, искрено картите се прескапи, не знам што е финтата. Веќе за нареден месец ноември се дупло поевтини, така што се откажав. Рачунај дека на цената од картата ќе треба да доплатиш и за куфер (ако планираш да земаш). Мој предлог е да видиш со некоја агенција. Братислава со попуст ми ја дава картата 6930 денари клот без куфер, што е многу според мене, имајќи предвид дека сум летал и за 3000 денари до таму СО куфер. Ова е само мое мислење, секако ќе одлучиш сама согласно буџетот твој.
Токму тоа е финтата, ти не сакаш да одиш жо Ноември во Братислава. Исто не сакам ни јас, ни Петко, ни Трајанка. Понуда - побарувачка. Кога нема празници, кога е бош период, работни денови, тогаш е најевтино, и обратно, кога е сезона, кога е топло, кога е споен викенд, кога е сезона на работници, тогаш е најскапо. ВизЕр веќе воопшто не се евтини за она што го нудат, но сепак, се поевтини од сите други авиокомпании. Да се навикнеме дека веќе нема да летаме за 10 евра и мислам ќе ни биде полесно на сите.
Картите се ефтини само ако одиш во рандом период на рандом локација на шетање. Така во скоро време ги имам начекувани по 2000 денари повратни. Сега за некој ден патувам ама по потреба на фиксен датум и локација и ме фати околу 200 евра. Ама тоа е што е, сите други опции беа доста повеќе од тоа.
Zdravo. Dali e dozvoleno vo racen bagaz da imam dve limenki pivo? Od najmalite. Patuvam od sk do eind
Не. Само пакувања до 100 мл. Ако е Скопско, би требало да има на фришоп, ќе си купиш кога ќе поминеш на скенер.
Здраво да прашам бевме вратени на аеродром на чек ин,летот беше во 13часот ние бевме во 11и30 и ни рекоа дека неможеме да направеме чек ин.Потоа дојте еден од вработените и ни кажа дека може да ни преместат лет или да ги откажеме картите и да поднесиме на WizzAir да ни вратат надомест за картите и за Booking и сите трошоци.Ние ги откажавме картите,ги приложивме сите трошоци и ги испративме на WizzAir и ни рекоа да чекаме одговор,тие го вратиа следното: In regard to your inquiry, I regret to inform you that according to General Conditions of Carriage (GCC) Wizz Air cannot be held liable for consequential damages. Please find the relevant article of our GCC below: "17.1.6. Unless otherwise provided by the Convention or Regulation 2027/97 or any mandatory provisions of any Applicable Law we are not liable for loss of profit, indirect or consequential damage or losses." Please note that Passengers must be aware of these conditions as our General Conditions of Carriage have to be accepted during the booking procedure. The Customer Services Department, as well as our Passengers, is obligated to follow these provisions. Therefore, despite our best intentions, we are not able to reimburse any of your consequential costs. As for any other additional expenses, we kindly ask you to forward all related receipts, as an attachment to your reply, so that we can determine a possible compensation. Should you need any further assistance, I remain at your disposal. Дали има некој некој ист проблем да сподели фала ви
Да не не сте направиле чекин на картите дома, а да сте сакале тоа да го направите директно на шалтер, па за тоа да сте закасниле? Ги чекиравте картите претходно онлајн од дома?
Не направивме чекин од дома отидовме директно на аеродром во 11:00 и ни рекоа да почекаме,бевме вратени 5 луѓе и ни рекоа дека WizzAir продавале повеќе карти.Еден пар што беа со нас вратени летале повеќе од 20години прв пат се соочиле со оваа ситуација.Имавме опција да презакажеме лет или да го откажеме и да ни вратат надомест од картите и се што сме закажале сите трошоци,ние го откажавме летот бидејќи не ни одговараше терминот,ги прикачивме сите документи на мејлот на WizzAir меѓутоа ни возвратиа со мејлот од горе
Да, мене ми се случи и на НАПРАВЕН ЧЕК ИН онлајн, да бидат продадени повеќе карти, па чекав ако некој не би дошол, да можам јас да се качам во авионот.
Ахх, ова е веќе друго. Тие сега се вадат на тоа дека ти не си ја чекирал картата навреме. Нареден пат секад од дома чекирај ја, ден-два пред лет. Јас не сум бил вратен до сега од Wizz, можеби некој друг ќе те посоветува
Ја за Париз летам наредна недела баш од вторник до сабота. Картата ја купив пред 2 недели, повратна 5.500 денари. Иначе нема правило дали е празник пошо зимоска за водици исто за Париз картата беше 60евра, во Венеција исто во октомври за празниците лани ја платив 50евра. У главно ако сакаш поефтина карта треба што порано да резервираш иако и тоа не е мерило.
Е па така сметам и јас ама ете некој погоре ме поби дека околу празници секогаш биле поскапи картите... Секој различно.