Дали е подобро да се одбере опција за бесплатно бирање седишта и која ? И дали доколку не одбереш одма , пред патување се многу поскапи?
Последните 24 часа при чекирање одбираш од слободните седишта кои се бесплатни. Само може да седите сите на различен ред ако сте повеќе луѓе. а дете обавезно дава со еден од родителите и на тие по случаен избор. Претходно ако купиш седиште при резервација на карта се доплаќа ако патуваш со ранец, со приорити или друг тип на карта пак имаш опција за седиште да си избереш.
Извини, може да споделите искуство, ако сте патувале за Салзбург преку Виена? Со што е подобро да се патува, со воз или автобус и колку е картата? Мислам на релацијата од Виена до Салзбург и назад.
Имаш во чаршија поефтина ватијанта, нештл поскапо има во карписа. Ама може и било кој ранец што го имаш дома. Јас имам војнички и неколку пати сум летала со тој без проблем. Другарка моја исто со малку поголем ранец од најк лета немало проблем
Со воз е поудобно, според мене. За карти, јас обично купувам преку Omio апликација, се наоѓаат поевтини.
Не сум патувала од Виена, ние одевме од Салзбург до Минхен, начекав 4 повратни карти за 120 евра отприлика. Провери по апликацииве, ќе најдеш сигурно.
Здраво, некој случајно да не знае зошто не ми го дава аеродромот во Швајцарија што е Zurich? Порано го имаше сеа го нема.
Здраво.Дали има некој проблем со апликацијата?не ми дава ни летови кога има ни цени. И кога ке пробам преку веб страна ништо не ми покажува,само дека има грешка.Незнам што е проблемот
Првпат сама резервирам карти, сакам да прашам за лет што ми е на 21ви фев кога треба да ги чекирам картите а да не платам пари дополнително?
24 часа пред летот станува достапна опцијата за да чекираш онлајн бесплатно на Wizz air па се до 3 часа пред летот.
zdravo ke moze li nekoj da mi pise vo LP? ke letam prv pat so avion i imam prasanja okolu bagazot i shto moze da spakuvam ke letam so ranec i plus 10kg kufer no mislam deka ke e gore so mene kuferot pa imam prasanja okolu shminka shto mozam pegla za kosa fen dali smeam? fala
Пегла за коса, фен за коса, шминки се можеш и во ранец,а можеш и во куферот. Бар мене до сега не ми направиле проблем кога сум носела само ранец и се тоа во него
Морам и јас да прашам,во ранец до 10 кг што се може да се спакува???Шминки лична хигиена парфем облека се тоа е дозволено ???И за цигари како е прв пат ни е па да си се осигурам
Се е дозволено, ама течностите во шишиња од максимум 100 мл треба да се и во посебна кеса, зошто треба да ги извадиш кога поминуваш на контроли.
За цигари не знам, не сум пушач. Ама за во ранец јас имам носено несесер со шминки, пудра, дезодоранс, парфем 50мл, се тоа во еден несесер. Никогаш не ми биле во посебни кесиња. Во посебни шишенца ми беа шампон и серуми, гел за лице. И ништо не сум вадела од ранец, цел ранец на тоа послужавникот и си поминува на скенер. Е сеа тоа може и зависи од тие вработените на скенер како ќе им фркне денот. Затоа боље секое шишенце стај си го во кесиче и во несесер и мирна глава