По 100 мл одделно, максимум 1л течност. И 125мл да пишува и да е истрошено до пола ќе ти го фрлат. Не мора секое посебно во кесички, доволно е во една зип кесичка да ги ставиш. По човек 1 штека цигари.
Здраво, прашањво може не е за овде ако има посебна тема префрлете. Некој скоро да летал со swiss ми дава дека не е возможно online чек ин да направам како со wizz на пример мора да се оди на шалтер. Нема да е проблем сабајле да се направи чекинот нели? Пошо нема седиште ама седи дека букингот е одобрен. Не купував карта за мене туку за друг па да не направам проблем на луѓето.
Имам лет до Будимпешта во април, а линијата ја укинуваат од почетокот на март. Морам да отидам до таму со авион, бидејќи веќе се ми е договорено (час, време, место...) истиот ден таму веднаш штом слетам и не можам да откажам. Што да правам сега? Картата ми е веќе купена.
Мораш на шалтер, мене стално вака ми излегува, поминуваш на шалтер и излегува ба кодот, после за повратниот лет ке имаш бар код.
Имам и јас купено карти ама за септември. Има некој слична ситуација? Враќаат пари или како виз кредит?
@Компир Манџа @Pixi5 Не ми се има случено ова до сега да укинат линија а веќе да имам купено карта. Видете тука дали ќе ви помогне ова нешто: https://www.wizzair.com/en-gb/help-.../cancelled-flight/cancelled-flight-what-to-do Редакт. : За алтернатива, има директни летови со Ryanair од Солун до Будимпешта. Има од Белград директен со Air Serbia исто за Будимпешта.
Алтернативата не е лоша, но паричните средства кој ќе ни ги рефундира од компанијата што ги укинува летовите?
Ви пратија ли некои мејлови дека е откажан летот? Овде пишува дека имате 4 опции, изберете ја таа што најмногу ви одговара. Тебе третата или четвртата претпоставувам. Пишете и на тоа роботот (live chat) што ќе каже. Крај краева јавете им се. Јас еднаш така завршив работа (само не беше конкретно оваа проблематика). Мора да се најавите прво со акаунтот на Визз. Ме чуди да немате добиено ни порака смс ни мејл со инструкции.
@Компир Манџа Можеш да леташ до Братислава, па оттаму со автобус / воз. Или да леташ со ЕрСрбија Скопје - Белград - Будимпешта. Или да одиш со автобус Скопје - Белград - Будимпешта. Зошто криете кај летате, ко божем некој ќе купи карта од форумов за задутре за да ве покаже со прст, аха еве членкава лета за Меминген, она е, ја фатив. Боже сачувај.
Хахах, ако е за мојот скриншот погоре скрив зошто не знам што е со новиве профили што пишуваат ко манијаци секој втор ден во лп, природно ми дојде да го шкртнам ама секако добив одговор..Не знам зошто одма коментари
Дезодоранс ако е аеросол е забрането. И секое шишенце не мора во посебна ќеса, сѐ во една вакум (зип) ќеса е доволно. Ич да не се правдаш, во право си што сакаш да си зачуваш приватност. Тие што коментираат така како погоре не се во право и немаат право.
Затоа што не се работи секогаш за приватност. Ете, дел од нас имаат искуство со летање и знаат дека тас порака ја појавува за СИТЕ летови од Скопје до Германија. Но дали ако беше друга дестинација во прашање, ќе можеа да ти дадат конкретен одговор? На крај краева, никој појма нема ти дали живееш или шеташ во Германија, дали ќе леташ до Франкфурт а живееш во Штутгарт или во некое село во пичкесиматерине. Премногу си давате на значење како за некои тука на форум. Лични податоци секако не треба, ама за вакви прашања кога треба да ти се помогне…
Точно, а ете и дел од “Вас” што имаат искуство со летање беа океј со тоа да кажат без да искоментираат накнадно нешто… Без врска од твоја страна да кажеш дека си придавам на значење зошто кажав само дека постојат манијаци на форумиве, се надевам дека е машко во прашање зошто ваков неформулиран заклучок може само од машко да произлезе. Првпат враќам искрено вака по форумов, ама некогаш стварно сте толку незадоволни од неисполнетите обврски во текот на денот што имате време на рандом профил на фемина што бара инфо да му преречете нешто. Не верувам дека сте толку потресени од шансата некој на фемина да не добие одговор за летот за Германија до степен да мешаш “придавање на значење”, “село пичкесимстерине”… Троши си ја енергијата на друго место
Па криењето на детали од типот на дестинација на лет е во најмала рака смешно. Никој не ти побара ниту саат, ниту датум. Сакам да кажам, ако сакаш да ти се помогне поточно, конкретно за некој твој проблем, дај малку повеќе информации. Не, не со намера да ти копам и да дознаам кај живееш, немам никаков ќар од тоа. Чисто на твоето мислење се погоди мојата реакција, ама ја забележувам често по форумиве, демек некаква си анонимност, а тоа уствари може да одмогне во решавањето на проблемот.
Zdravo prv pat kje letam so dve deca ednoto e bebe kje ve zamolam da mi odgovorite # Sto smeam da stavam vo racniot bagaz kupuvame 2 karti i plakjame taksa za bebeto toa znaci deka so dvete karti imam pravo na 2 rancinja ili i kolku smeat da tezat? # dali smeam vo kuferot da nosam inhalator i ampuli ventolin kortair fizoloski.. # dali smeam da nosam pegla za kosa i sminki i dali odat vo kufer ili vo ranecot # za bebeto dali smeam da odnesam neodpakuvana formula ad mleko pampres krema i dali negovite raboti odat vo posebna torba ili treba da gi stavam I niv vo kuferot
Треба да носиш два ранци. Гледај да бидат школски ранци. За тежина не знам да ти кажам. Ама гледам дека ќе носиш и куфер, така што сите тие работи што планираш да ги носиш стави ги во куферот. Ама внимавај на тежината на куферот. Во ранците можеш да ставиш облека. Ако носиш шминки во ранецот, треба да ти бидат ставени во зип кесичка. Максимум може да носиш 1 литар. Ампулите и физиолошкиот раствор стави ги во куферот. Останатото можеш да го поделиш. Работите за детето стави ги во куферот. Само пелените горе.
Fala ti na odgovorot a dali treba da pokazam odredena suma na pari kao deka odam na gosti vo germanija pa zatoa trebalo da nosam pari taka mi kazaa nie odime na 3m soprugot e tamu i odeme kaj nego pa ne mi e jasno zosto moram da pokazam deka imam dovolno pari vo mene
Тоа треба да го покажеш ако немаш гарантно писмо. Нека ти испрати сопругот такво писмо и нема да имаш проблем.