Можеш и торба да носиш. Јас така патував. Цигари само една штека. Зип кесички има во ДМ. Доволно ти е една кесичка. Сенки и обичен кармин можеш и во ташната да носиш. Исто и камена пудра, руменило, бронзер. Во рачниот багаж можеш да носиш мастики, лижавчиња, бонбони, чоколади. Грицки не е дозволено. На аеродром да бидеш 2 часа пред летот. На пасошка контрола во ЕУ ќе ве проверуваат ако сте со МК пасоши.
За децата можеш да носисш грицки и течности, во нивниот рачен багаж. И чим сте регистрирани не верувам дека шак ќе ви бараат.
За децата можеш да носисш грицки и течности, во нивниот рачен багаж. И чим сте регистрирани не верувам дека пак ќе ви бараат.
Во врска со ЕЕС системот, братучетка ми е регистрирана во ситемот и сега за во Грција пак била на скенерот , само пократка е процедурата.
Купив карта од wizz најефтината опција само со ранче. Дали можам да си носам и ташна преку рамо со телефон, новчаник и сл? Или ќе ми бараат и тоа да влезе во ранецот?
мене никогаш не ми правеле проблем за посебна ташна за документи. во најамала рака ќе ти кажат да ја ставиш ташната во ранче.