Исто се приклучувам на желбата. Малку е што бебе нешто го мачи и вознемирува, мајка се препотува да го смири и уште 199 нешта има во глава што мора да ги држи под контрола, па и за специјални снегулки што не можат да стават слушалки во уши и да се заврта треба да се замара. Па за бебе од 7м таблет и телефон да му дале. Ко тие два часа на спа да се, а не со уште 200 други да се гужваат. Како да биде.
Моментално го мачат жлебините и понекогаш мешето. И сега стварно ми е страв дека ќе плаче бидејќи во кола ми плаче. Имам и такво за бели ѕвуци апаратче и играчки, тропки уште што не ама такво си е детето значи плачко. Големата на пример има цртани пуштено на телевизор гледа, ама малото не го интересира тоа. И плус не знам бидејќи од еден телефон ќе ги чекирам дали треба на сите посебно да ги скенирам или не?
Кај нас ќерка ми во 90% од летовите спие. И тоа заспива на полетување, се буди пред слетување и плеска со раце мислејќи дека нејзе и ракоплескаат оти била мирна . На бебе не поддржувам да се дава екран во никој случај. Во кола не го држиш ти, седи во седиште. Во авион е во тебе, може нема да плаче. Седум месеци, не ми ни текнува со што си играше малата тогаш, веројатно со ништо. Во раце штафета и ќе гледа по луѓе.
А имаш и ранци со потврдени димензии баш за WizzAir испод седиште. https://www.temu.com/mk/ранец-за-ла...&refer_page_id=10009_1776226414204_c3et11b7qk
А зошто да ги вадиш? Го ставаш под седиштето пред тебе со тркалата излезени пред тебе во нозе. А некад дозволуваст и горе да го стаиш у преградите. Иначе ранецот има многу прегради дури и една посебна за чевли.