Мило ми е дека имаш убаво искуство со нив, јас имам сосема различно од тебе. За ташна ме малтретираа пола саат да им платам дополнително, таа што е на тоа шалтерот почна дури и притосок да ми прави демек ако не платам нема да ми даде да се качам на авионот и на сите така им правеше, плативме не знам колку души отфазла пари за обична ташна на рамо како дополнителен багаж и ајде сите не' пушти што стоевме едно 30-40 луѓе. Одма после тоа се жалев, пишував email каде стигнам, сликав документи праќав до HR, ете сега како компензација имам голем попуст на летови постојано летам за ич пари со нив. Страшна работа со овие scammers
Прв пат ќе патувам со Виз, од тоа што досега читам сите оние средства за хигиена за лице лични одат во шишенца мали и во зип ќесичка? Дали ќе ми направат проблем за перница за околу врат? Од оние што се полнат со алишта и иде околу врат нели, мислам сте ги виделе.
Средствата за хигиена може, но и не мора да одат во зип кесичка (барем на нашиот аеродром) и треба да се до 100 мл. Тие правила немаат врска со ВизЕр, туку со самиот аеродром. За перница околу врат нема да ти прават проблем. @Nela678 дај како имаш попуст во ВизЕр постојано да искористиме и ние хаха
Само ако некој те форсира да плаќаш дополнително за нешто што воопшто нема потреба да се паќа тогаш пиши директно на HR Wizzair со слики од документи, пари уплатени, куфери, ташни, без разлика што е ич не им се плаши, тогаш ќе те молат да те задржат како клиент. Чекам следна прилика некој да ме тера да доплаќам глупости, одма пишам mails. Касни авионот 1 саат, одма пишување mail! Некој може не му е проблем да чека и по 10 саати delay, ама на мене лично ми е голем проблем.
Те разбирам, секој би се изреволтирал поради таков однос. Во врска со дополнителна ташна, јас секогаш практикувам многу мало чантиче во кое собира само телефон, пасош и новчаник и го носам на мене преку телото ради безбедност. Ама од она кое го имам забележано, некои си се прават паметни и земаат прилично големи чанти во кои можат да се сместат дополнително многу работи. И се случувало да им прават проблем. Мало чантиче ќе го спикам ако треба во ранец и сигурно за тоа нема плус да платам. Они проценуваат кога ќе видат дека некој носи нешто кое е многу поголемо. Сепак назначено е дека е дозволено едно парче.