1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Има да ама со надомест како за нова карта.
    Name Change Fee*
    VIA WIZZAIR.COM Per flight per passenger ‎€45.00

2. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    498
    imav drugarka koga idese vo skopje letase so wizzair mn bilo poeftino no sega gi pokachile cenite nesto i si doplakash za bagazhot i hranata i nemalo bas mesta na sedishtata ubavo da sednesh

3. Arnisa

Arnisa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    403
    Еве пример мене ме фати 6000ден за Милано за двајца повратна со голем багаж сега за во Октомври...

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    На почетната страна на Wizzair пишува од Скопје до Милано за 899 денари а кога ќе одам во пребари и пишам некоја рандом дата колку да проверам цените се движат од илјада и нешто до пет илјади.:?:Како да ја најдам баш таа понуда од 899 денари?

5. dime1234

dime1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Точно така и спремен сум јас да ја платам птомената на името т.е на патникот.Ако има некој заинтересиран ЛП

6. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    јас колку што знам имиња не се менуваат ???

7. dime1234

dime1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Се менуваат и спремен сум јас да ги платам тие трошоци за промена на патници

8. Minnie287

Minnie287 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво,

При превземањето на картите (pdf) забележав дека во горниот лев агол каде што стои името и презимето веднаш под него стои нели и бројот на пасош и кога истекува истиот, меѓутоа на PDF file за чекираната карта што ми е за назад овие податоци не се појавуваат ( само стои име и презиме).Дали имал некој ваков случај и дали истиот би претставувал проблем?:worried: Благодарам.

9. dime1234

dime1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Дали има некој заинтересиран за картите ги давам двете за 6000ден

10. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    584
    Здраво, ќе може ли да ми кажете дали смеам да носам апчиња за патување до Братислава со Визер? Исто така ми кажаа дека козметика не смеело да се носи па и за тоа некој ако знае да ме информира?

11. corapka

corapka Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    109
    Летам со Визз за Германија и не би ти препорачала али сепак најефтини ми се. Кај се видело за неполни 600 денари да отидеш у Германија. Али како и да е, ми зедоа ножички за веѓи и тоа оние шо се виткаат, ми зедоа тегла со мармалад шо ми беше последната за татко ми ја чував, ми зедоа последниов пат градник од торбата зашо имал специфична жица у него шо не била дозволена ( постојат и дозволени жици ?! )
    Нон стоп викаат тоалетот е забранет додека не поминат турбуленциите, а турбуленциите им траат уште од самото полетување до самото слетување ( шо значи тоалетот е НЕ ФУНКЦИОНАЛЕН )..
    А за резервација на картите, може да се праша во некое фото студио или овие сервиси за компјутери, зашо ја уште од првиот пат кога летав неколку пати ми резервираа карти фото студија а сеа за у ноември шо ми е картата ми ја резервираа во тоа сервисот за компјутери.
    Така да, ако одлучиш да леташ во Визз, прво обезбеди си каде ке мочкаш а потоа се друго :D. Со среќа !

12. Ana-Marija24

Ana-Marija24 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    203
    Дали може да се носи преса за коса во ранец? Пудрата за лице треба да ја спакувам во прозирно пластично шишенце затворено во пластична кеса, а што со другите шминки-сенки, бронзери итн. како треба тие да бидат запакувани?

13. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Смееш преса. Се што е течно и гас (лакза коса, дезодоранс) во кеса.

На Ana-Marija24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    22.592
    Мене шминките ми беа во несесер ставени во рачниот багаж. Не ги ставив во кеса и немаше проблем.

На Ana-Marija24 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    47.994
    Може помош малку?

Купив вчера карти за еден месец од сега.Вчера ги чекирав во еден правец,не ми даваше повратните да ги чекирам(ми пишуваше во рок од еден ден).
    Денес пробувам да се пријавам од веб,постои опција за да се пријавам,а не ми дозволува,ми пишува погрешна националност!!!!
    Истите податоци се,не ми е јасно зошто не можам.

Сте имале слично искуство?

16. Ariastri

Ariastri Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    164
    Имам едно прашање доколку некој би можел да помогне би ви била благодарна. Патувам прв пат со авион на wizz air и при check in ги запишав податоците од бугарскиот пасош, но потоа разбрав дека при излез од МКД бараат да користиш македонки пасош. Моето прашање е дали кој патувал со бг пасош и како се одвивала процедурата, инаку патувам во 1 правец. Однапред ви сум благодарна на одговорите. Се плашам да не ми направат некакви проблеми, не знам дали да менувам податоци на check in, не знам што да правам.

На Tajnaotrovna, Antebellum и Izdrzliv им се допаѓа ова.
  17. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    22.592
    Па сите со бугарски заминаа од овде, сигурно нема да е проблем.

На Ariastri му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ariastri

Ariastri Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    164
    @Elissa
    Точно, но кога мозокот почнува со лоши сценарија оди запри го :D. Веројатно ми требаше малку reassurance, некој да што поминал низ тоа да ми речи дека е во ред. Ти благодарам за тоа.

19. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    Девојки, имам летано до сега два-три пати со Визер и се имам чекирано онлајн.
    Последниов пат, за лет во петок задутре, онлајн чекин опција ми даде само за враќање и ја одбрав таа опција, а за одење натаму ми даде само чекин на аеродром.

Е сега за враќање си ги испринтав картите и се тоа, ама за идење што да правам? Значи буквално никаков документ немам дека картите ми се купени, едино маилот што ми стигна.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.795
    Податоците ти се во систем.
    Со мејлот и со пасошот на шалтер ќе добиеш карта.

За секој случај обиди се повторно.
    Ист случај беше и кај нас за лет во петок. Првен не ја принташе, ама пред некој ден беше возможно да се изврши онлајн чек ин.
    Предходниот пат, исто само со рачен багаж, не дозволи онлајн чек ин, на шалтер ја добивме картата.

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.