Фала многу на одговорот. Сега пробав пак, ми вика "Нема опција за пријавување на интернет на овој аеродром". Епа значи кога ќе стигне мајка ми на аеродром (бидејќи за неа е картата), да и кажам прво да оди во делот за чек ин и да им покаже пасош и маилот и да не им дава пари?
Е немам искуство за Дортмунд. За Франкфурт кај нас еднаш покажуваше може еднаш не може. Во секој случај на шалтер ќе си заврши работа.
Ја симнав мобилната апликација Passwallet и таа ми го отвара .pkpass file-от. Изгледа вака нешто: Дали тоа е всушност чекин или сепак треба да се чекирам на аеродром?
Zdravo sakam da rezerviram karti za dortmund za menei i sin mi koi ima 2.5 godini e sega sakam na ednata karta da zemam bagas ne kabinski a na drugata karta mala kabinska torba. Dali ke e problem toa bidejki dvete karti se na moe ime i dali mozam vo malata kabinska torba da nosam neophodni stvari za sin mi kako cucla so mleko, i dr.
Дали може да спакувам шминка (молив за уста, за веѓи, кармин, маскара, туш за очи) во рачниот багаж. Ќе летам со Wizz Air за прв пат па не знам како одат работите со оваа авиокомпанија.
Можеш да тоа во несесер да си спакуваш. Ама крема/ течна пудра/ парфем мора да биде до 50 милилитри и да биде секое посебно спакувано во кеса со вакум затварање...
Наскоро ќе патувам со Wizzair и треба да носам инсулин. На страната на Wizzair пишува дека е потребна некаква потврда од доктор па можете да ми кажете што треба да побарам од докторот да ми напише и дали треба да е преведено тоа на англиски? И секако потребно е да носам и апарат за мерење на шеќер, дали и за тоа треба потврда ?
Девојки, дали некоја од вас има искуство со купување на авионски билет во еден правец, конкретно за во Германија, преку wizzair? И дали при купување на картата се внесуваат податоци од пасош или тоа ќе биде кога ќе ја чекирам картата (check-in за во Германија се врши на аеродром), затоа што пасошот уште ми е во процес на изработка? Фала ви однапред
Здраво девојки Денес прв пат резервирав карти за Германија и малку сум неупатена во целава процедура Ги внесив сите податоци што се бараа во регистрацијата и извршив плаќање, но ме интересира што понатаму?? Немој да ми се смеете но навистина ич не сум упатена во ова
Темава е малку застарена но се надевам дека некој ке прочита и ке ми помогне. Сакам да резервирам 2 карти но да бидат различни (една обична без багаж и една Плус). Имам WIZZ DISCOUNT CLUB членство и ми вика дека за да имам попуст мора еден од патниците да сум јас што е во ред но не ми дава да изберам едната карта да е Basic а другата Plus. Знае ли некој како да го направам ова?
Здраво Треба да патувам за Германија за неколку дена и пробав да ги испечатам картите и за натаму и за назад. За назад без проблем ми ги испечати картите, за натаму ми пишува дека земјата на потекло не е во ЕУ и да се пријавам на шалтер на аеродром. Претходно дирекно ги принташе картите. Има ли некој вакво искуство?
Дали кога ја отвараш картата ти пишува This is not a boarding card? Последниов пат кога патував ми се појави ова, одиш на аеродром со пасош и таму ти даваат карта. Среќен пат и внимавај на себе таму