Се воведоа 3 нови дестинации - Франкфурт, Брисел и Париз кои почнуваат од Април 2014. Едвај чекам да ги испробам
За неколку дена патувам за Лондон дали во багажот е дозволено да се носи секс играчки (вибратор или дилдо)? Некој со такво искуство?
Цените за багаж се поскапени . Сега сакав да реѕервирам билет Скопје Дортмунд и гледам цениве не се исти ... Претходно плаќав 20 евра за еден куфер , сега е 1580 одприлика , а од Дортмунд е 30 евра куфер као и да е пак е ефтино ...
Почитувани, имам неколку прашања околу плаќањето и резервација на карти преку wizzair. - За плаќање со банковен налог, дали може да се плати во други филијали (во други градови во МК), не само во главната во Скопје? На веб страната на компанијата пишува "Доколку сакате да платите со банковен налог, мора да резервирате во рок од 14 дена пред поаѓање". Мене летот ми е предвиден на 2/12, враќање 9/12. Дали можам уште сега да ја резервирам картата и да платам со банковен налог да не чекам 14 дена пред поаѓање? - Летот е од Софија за Париз, дали сето тоа ќе претставува некој проблем? Благодарам
Дечки помагајте...нели треба да се пушти банковен налог во рок од 24 часа. Поради обврски вчера вечер не пуштив а резервацијата уште си стои. Дали ако уплатам денес ќе ми се уважи резервацијата???
Се има објаснето на веб страната на аеродромот http://skp.airports.com.mk/default.aspx?ItemID=414 ....Овие правила важат само за рачниот багаж. На патниците се уште им е дозволено да носат мали количини на предмети за лична употреба во нивниот рачен багаж (парфеми, креми, гелови итн.), само доколку пакувањата не содржат повеќе од 100 мл и можат лесно да се сместат во прозирни пластични кеси (волумен: еден литар). Патниците мора да ги покажат спакуваните течностите на контролните места и да ги приложат на безбедносната проверка. Дозволени се одредени исклучоци како лекови и храна која е потребна за време на летот, вклучувајќи ја и бебешката храна.
Ве молам некој нека објасни за делот пријавуванје преку интернет, за да не се плаќа такса на аеродром. Само што си купив карта, но не можам да се пријавам, не е достапна дормата за пријавување каде треба да се внесе бр на пасош, и сл. Дали треба да се почека за бордингот, како оди ова?
Вака, ако се чекираш онлајн две недели пред летот, дали треба и на аеродром да се чекираш на шалтерот на визер??? Прв пат летам и тоа сама со мало дете, многу ми е страв како ќе не биде, има година и пол многу е немирно.... со два куфери, кабинска торба незнам како ќе се однесеме... уффф
Треба да се чекираш и да си ја испечатиш картата од дома (јас пошто се враќав за 4 дена истовремено се чекирав и за одење и за враќање и ги испечатив сите карти). На аеродром треба повторно да се пријавиш на шалтер. Инаку јас имам само еднаш летано, ама колку што приметив прво влегуваа оние што имаат купено приорити бординг, а после ги пуштаа со мали деца, така да отиди малку порано и застани понапред да те забележи персоналот..
Женски во wizzair те тераат да ја ставиш торбата во преградите? бидејќи во ryanair не се замараат дали е за неколку цм поголема?!?
Која гунгула е, не се ни замараат, јас имав куфер за 4 cm отрпилика повеќе, па никој ништо не ми кажа.
на 13јуни летам за Келн од Скопје, имам претходно летано но со редовни летови не вака со куфериве да незнаеш кај си, па прашањето ми е кога ке стигнам на аеродором што треба да направам, нели со редовните одиш со картите ги пријавуваш, па предаваш багаж, па се качуваш горе, пасошка контрола итн... да не треба нешто плус?