Prv pat ke kupuvam karti pa sakam da prasam kako e procedurata odkoga ke gi kupam kartite kako ke gi izvadam i kako da gi cekiram, ke gi kupam za Malta za mesec Maj , ke treba da cekam dva dena pred trganje za cekiranjeto, se sto ke mi kazete e dobredojdeno. Blagodaram odnapred
Купуваш карта и чекаш до 48 часа пред лет. После тоа одиш на опцијата за чекирање, ја чекираш картата и долу ќе имаш опција download .. ќе ја симнеш, испринташ и право на аеродром..
На Унгарска граница велат дека е дозволено секој да има макс 4 пакли. Дали ова важи и кога леташ со авион - не знам. Ако знае некој може да ти каже за сигурно, може и ова инфо ке ти користи. Не со wizz, со други авио-компании знам луѓе кои пренесуваат и неколку штеки цигари.
Ај кој знае со сигурност да ми каже. Ако авионот е 70% празен, а немам купено седишта, него одбирам опција сами да ми одредат, која е веројатноста и шансата да ме седнат до прозор ? Да не фрлам пари, пошо е многу празен летот, логично ми е да ме седнат до прозор. Или не? Како иде ова, знае некој како им е политиката?
Ако не се закажани седиштата до прозор никој нема да ти прави проблем да седнеш на некое од нив. Слободно можеш да ги прашаш при влегување, мислам нема да има проблем никаков. Јас немав седиште до прозор, а сепак седев таму, така да..
Јас летав со романски ТАРОМ и дозволено е преместување, исто авионот беше скоро празен. Немав седиште до прозор, па се преместив и никој ништо не ми рече
Последните два пати кога летав со Виз, во полн авион, без одбрано седиште, тоа што автоматски ми го доделија беше покрај прозор. Не им ја знам политиката на генерирање седишта, ама во право се останатите дека дозволуваат преместување доколку има за тоа можност
Не знам дали е прашањето за овде, ама сепак ќе си прашам. Ќе летаме за Германија со бебе па ме интересира за количката. 2 во 1 е, што можам да понесам со мене, корпа или транспортер? Или можам да ги земам и двете?
Последно кога се враќав имаше мајка со бебе до мене. Со количка со корпа одеше непосредно до самото качување во авион. Вработениот ја зеде количката, ја расклопи и ја стави на возилото за багаж. Мајката влезе само со бебето во авионот.
И мене ова ме интересира дали сме нешто апчиња,си имам редовна терапија за тироидна која мора да ја примам.
Какво е летањево ?? Немам до сега летано и прв пат до Америка ќе ми биде мислам дека ќе полудам од мисла
Моето прво летање со авион беше ептен пријатно искуство, иако траеше кратко. Уживај и не мисли на ништо, верувам дека супер ќе си поминеш.
Дали смеам во багажот (куфер со димензии 55x40x23 - тој што доаѓа со картата без доплата) во Wizz да носам брич?
Јас со туркиш патувам и долу во багаж носам терапија за тироидна за пола година.никогаш проблем не правеле.мислам дека истото важи и за wizzair.