Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. Marvelfangirl

Marvelfangirl Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, sakam da prasam za kartive od wizz air, malku mi e cudno. Rezerviram ushte sega za karta od kraj na juni do pocetok juli za stockholm no cenive se neverojatno visoki. 4iljadi nataka 10-11 navaka. Dali znaete dali gi namaluvaat ili za dzabe da ne cekam cenite kje ostanat isti? :D

2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Може да ги зголемуваат само.
    Досега немам сретнато намалување на цени инаку. Цените на летовите за Шведска во последно време се значително зголемени за разлика од почеток кога за овој износ можеше да се купи две карти. Доколку мора да одиш резервирај си уште од сега зошто цените може и да се дуплираат. Ако не си врзана со точен датум, тогаш пробај прво и друг датум зошто може да има голема разлика во цена.

3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Во принцип, варираат цените за некои периоди. Од искуство со баш оваа дестинација, за овој период тешко дека ќе ги намалат цените, знам за минатите 3 години како беше. Во принцип, во лето за годишните одмори и во зима за празници (Божиќ и Нова Година) и за Велигден, највисоки се цените, безобразно високи би рекла. Кај сите авио компании, не само кај wizzair.
    Можеш да почекаш некој ден, ама не и подолго, ако планираш за тој период, поскоро купи ги картите. Багаж не мора одма да купуваш, можеш и подоцна да го додадеш и платиш.

4. Lara&Lana

Lara&Lana Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Здраво женски. Имам неколку прашања. Сакам да патувам со wizzair, ќе плаќам со visa картичка. Колку земат провизија? Дали се плаќа само наведената цена или има дополнителни такси провизи? Дали ке ми бара пин од картичката. И дали се плаќа online чекирање? Ви благодарам :*

5. WomanInLove

WomanInLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    268
    Со обична дебитна картичка не можеш да купиш карта (за стопанска банка знам), треба да имаш или картичка за интернет пазарувања или мастер картичка. Провизија не се зема и нема да ти го побараат пинот. Онлајн чекирање на визер нема. Се чекираш на аеродром, а за други аеродроми мислам дека 48 часа пред полетување можеш да се чекираш онлајн и тоа не се наплаќа.

6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    32.408
    Зависи од која банка е картичката. На НЛБ банка сите картички се и за онлјан купување. Така што провери прво со банката. Провизија не плаќаш никаква.
    Се чекираш строго онлајн. Ако се чекираш на аеродром плаќаш плус. Ти стига линк од WizzAir за онлајн чек-ин. Со онлјан чек ин пак мораш да се појавиш на шалтер да ги верификуваат податоците и ако имаш багаж тогаш го предаваш.
    Дополнително од цената што ја гледаш е ако чекираш багаж што не е рачен.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WomanInLove

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    268
    Точно, со картичките на НЛБ може да се купат карти. А за онлајн чекирањето од Скопје се чекираш на аеродром. Пример од мое искуство, за Ск-Нирнберг се чекирав на аеродром, а од Нирнберг-Ск ми стигна линк за чекирање, се чекирав онлајн и после на аеродром само се покажува пасошот за верификација како што кажа ти и се предава багажот

8. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Edno prasanje :) Moite rezervirale karti za germanija za 15 dena no majka mi ispadna nesto ne moze da ide. Ima li sansa da otide primer baba mi mesto nea? mislam da gi smenat podatocite ?

9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    За било кое онлајн купување ти бара име и презиме, 16-цифрениот број т.е. бројот на картичката, рок на важење (пример 10/19) и CVC2/CVV2 т.е. 3-цифрениот број кој се наоѓа позади на картичката.

Пин бара на банкомат или ако плаќаш со картичка (на продажни места кај што има можност)

Пред да платиш ке ти покаже точно која сума ке биде повлечена од твојата сметка - ова важи за сите плаќања.

10. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Edno prasanje :) Moite rezervirale karti za germanija za 15 dena no majka mi ispadna nesto ne moze da ide. Ima li sansa da otide primer baba mi mesto nea? mislam da gi smenat podatocite ?

@Dust ? izvinete itno mi e :(

11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.994
    Можеш да смениш податоци ама се плаќаше ококу 40 евра од карта. Најчесто е неисплатливо.

Инаку од Скопје секогаш сум чекирала карти и за Германија и за многу други земји. Во спротивно се наплаќа на аеродром и тоа не е малку.
    Само што за Германија бординг пас се издава на аеродром.
    Ама со чекирањето веќе ти е определено седиште итн итн итн.

12. Ivan4e04

Ivan4e04 Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    8.000
    Дали некој знае дали е дозволено да носам чадор ? :)

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.392
    Допаѓања:
    171.654
    не

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Здраво девојки! Ми треба мала помош пред 40 дена со дечко ми резервиравме карти за Дортмунд преку еден негов другар, кој живее во Белгија. Утре ни е летот ама не можевме да ги чекираме онлајн картите од тука за Дортмунд, само од таму за назад и ни стигна такво што треба да го испечатиме за назад. Е сега за натаму на аеродром треба да ги чекираме и дали само со пасош ќе можеме да си ги подигнеме картите?Благодарам однпаред и секоја помош е добредојдена.

15. WomanInLove

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    268
    Сте вртеле ли на премиум броевите на Виз ер? Дали се услужливи или за џабе ќе ти наплатат 35 ден. од минута

16. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Да .Одамна беше ама ми помогнаа. Имав печатна грешка и одма ми ја поправија, а не беше многу скапо. Не платив многу.

На WomanInLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    414
    Едит: Сменив 5 лета со нив во изминативе две недели со рачен багаж и не ми направија никаков проблем.
    Да знаат сите феминки дека е дозволено. :)

На buba4e89 и Quincy им се допаѓа ова.
  18. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    181
    Денеска резервирав лет за Меминген за на 29ти март. Пошто ми е прв пат со резервирање и се за чекирање карта ќе треба да чекам две недели пред тргање мислам дури тогаш ќе можам да чекирам и да ми пратат на мејл да ја испринтам или ? Затоа што сега одам на пријавување и тоа податоци за пасош дрн дрн нема ништо хелпп ми плсс
    Они мене ми пратија на мејл план на патување ама тоа не е за принтање така да нз...
    Во еден правец ми е картата и немам резервирано седиште

Последна измена: 20 февруари 2018
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.994
    48 саати пред лет ќе можеш да чекираш

На Devil's Mistress му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    181
    А и не морам електонски нели може и само да ја испринтам картата и 3 саати пред полетување да ја чекирам на аеродром. Или мора и електронски и на аеродром.