Zdravo, sakam da prasam za kartive od wizz air, malku mi e cudno. Rezerviram ushte sega za karta od kraj na juni do pocetok juli za stockholm no cenive se neverojatno visoki. 4iljadi nataka 10-11 navaka. Dali znaete dali gi namaluvaat ili za dzabe da ne cekam cenite kje ostanat isti?
Може да ги зголемуваат само. Досега немам сретнато намалување на цени инаку. Цените на летовите за Шведска во последно време се значително зголемени за разлика од почеток кога за овој износ можеше да се купи две карти. Доколку мора да одиш резервирај си уште од сега зошто цените може и да се дуплираат. Ако не си врзана со точен датум, тогаш пробај прво и друг датум зошто може да има голема разлика во цена.
Во принцип, варираат цените за некои периоди. Од искуство со баш оваа дестинација, за овој период тешко дека ќе ги намалат цените, знам за минатите 3 години како беше. Во принцип, во лето за годишните одмори и во зима за празници (Божиќ и Нова Година) и за Велигден, највисоки се цените, безобразно високи би рекла. Кај сите авио компании, не само кај wizzair. Можеш да почекаш некој ден, ама не и подолго, ако планираш за тој период, поскоро купи ги картите. Багаж не мора одма да купуваш, можеш и подоцна да го додадеш и платиш.
Здраво женски. Имам неколку прашања. Сакам да патувам со wizzair, ќе плаќам со visa картичка. Колку земат провизија? Дали се плаќа само наведената цена или има дополнителни такси провизи? Дали ке ми бара пин од картичката. И дали се плаќа online чекирање? Ви благодарам
Со обична дебитна картичка не можеш да купиш карта (за стопанска банка знам), треба да имаш или картичка за интернет пазарувања или мастер картичка. Провизија не се зема и нема да ти го побараат пинот. Онлајн чекирање на визер нема. Се чекираш на аеродром, а за други аеродроми мислам дека 48 часа пред полетување можеш да се чекираш онлајн и тоа не се наплаќа.
Зависи од која банка е картичката. На НЛБ банка сите картички се и за онлјан купување. Така што провери прво со банката. Провизија не плаќаш никаква. Се чекираш строго онлајн. Ако се чекираш на аеродром плаќаш плус. Ти стига линк од WizzAir за онлајн чек-ин. Со онлјан чек ин пак мораш да се појавиш на шалтер да ги верификуваат податоците и ако имаш багаж тогаш го предаваш. Дополнително од цената што ја гледаш е ако чекираш багаж што не е рачен.
Точно, со картичките на НЛБ може да се купат карти. А за онлајн чекирањето од Скопје се чекираш на аеродром. Пример од мое искуство, за Ск-Нирнберг се чекирав на аеродром, а од Нирнберг-Ск ми стигна линк за чекирање, се чекирав онлајн и после на аеродром само се покажува пасошот за верификација како што кажа ти и се предава багажот
Edno prasanje Moite rezervirale karti za germanija za 15 dena no majka mi ispadna nesto ne moze da ide. Ima li sansa da otide primer baba mi mesto nea? mislam da gi smenat podatocite ?
За било кое онлајн купување ти бара име и презиме, 16-цифрениот број т.е. бројот на картичката, рок на важење (пример 10/19) и CVC2/CVV2 т.е. 3-цифрениот број кој се наоѓа позади на картичката. Пин бара на банкомат или ако плаќаш со картичка (на продажни места кај што има можност) Пред да платиш ке ти покаже точно која сума ке биде повлечена од твојата сметка - ова важи за сите плаќања.
Edno prasanje Moite rezervirale karti za germanija za 15 dena no majka mi ispadna nesto ne moze da ide. Ima li sansa da otide primer baba mi mesto nea? mislam da gi smenat podatocite ? @Dust ? izvinete itno mi e
Можеш да смениш податоци ама се плаќаше ококу 40 евра од карта. Најчесто е неисплатливо. Инаку од Скопје секогаш сум чекирала карти и за Германија и за многу други земји. Во спротивно се наплаќа на аеродром и тоа не е малку. Само што за Германија бординг пас се издава на аеродром. Ама со чекирањето веќе ти е определено седиште итн итн итн.
Здраво девојки! Ми треба мала помош пред 40 дена со дечко ми резервиравме карти за Дортмунд преку еден негов другар, кој живее во Белгија. Утре ни е летот ама не можевме да ги чекираме онлајн картите од тука за Дортмунд, само од таму за назад и ни стигна такво што треба да го испечатиме за назад. Е сега за натаму на аеродром треба да ги чекираме и дали само со пасош ќе можеме да си ги подигнеме картите?Благодарам однпаред и секоја помош е добредојдена.
Сте вртеле ли на премиум броевите на Виз ер? Дали се услужливи или за џабе ќе ти наплатат 35 ден. од минута
Да .Одамна беше ама ми помогнаа. Имав печатна грешка и одма ми ја поправија, а не беше многу скапо. Не платив многу.
Едит: Сменив 5 лета со нив во изминативе две недели со рачен багаж и не ми направија никаков проблем. Да знаат сите феминки дека е дозволено.
Денеска резервирав лет за Меминген за на 29ти март. Пошто ми е прв пат со резервирање и се за чекирање карта ќе треба да чекам две недели пред тргање мислам дури тогаш ќе можам да чекирам и да ми пратат на мејл да ја испринтам или ? Затоа што сега одам на пријавување и тоа податоци за пасош дрн дрн нема ништо хелпп ми плсс Они мене ми пратија на мејл план на патување ама тоа не е за принтање така да нз... Во еден правец ми е картата и немам резервирано седиште
А и не морам електонски нели може и само да ја испринтам картата и 3 саати пред полетување да ја чекирам на аеродром. Или мора и електронски и на аеродром.