Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    646
    Исто и јас утнав карта од Ск за Париз, место 0 ставив О и не ми направија проблем ниту ми рекоа нешто за тоа

На DimitarLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.994
    Можеш. Ако доплатиш за промена плус разликата во цена на картата што си ја купила и сегашната.

3. Sungold

Sungold Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    14
    Јас ја платив 5700ден а сега е 3200. Значи нетребаа да платам разлика во цената.Како да го сменам летот и колку треба да платам за промена?

4. DimitarLuna

DimitarLuna Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43

Ти благодарам.Сега уште нешто да прашам,ако може...Кога се чекирав,ни излезе карта за влегување во авионот PDF и пропусница за влегување во авионот ( која компјутерот не ми ја отвара),е сега,дали кма некоја разлика меѓу нив две?

А дали ќе треба дополнително да платам ?

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Дали некоја знае дали можам да носам батерии во авион? Батерии за слушен апарат и колку?
    Да не ми ги земат бидејќи ми се потребни.

6. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Јас имам носено батерии за апарат и немало никаков проблем. Веројатно ова важи за било каков тип на батерии. Е сега за количина незнам, јас имав само две резервни. Сигурно нема ограничување, може повеќе.

7. visnicka

visnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    ITNO!!
    Moze li nekoj poinformiran da mi kaze sto da pravam vo vrska so kartata letot mi e utre od sk a za nazad za edna nedela pri sto toj za nazad mi e checkiran online. E sega rabotata e so nema da odam mi ispadna neodlozna rabota. Dali e mozno da gi otkazam kartite, dali bi mi vratile pari i kolku % od prilika? Ili pak dali e mozno da gi prezakazam kartite ama podolgorocno od prilika za 5/6 meseci? Fala odnapred.

8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.994
    Веројатно каснам со одговоров..
    Картите можеш да ги презакажеш со надоместок плус разликата во цена.
    Можеш и да ги откажеш со надоместок но најчесто не се исплати, ако картата е под 50евра во правец...

На visnicka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Не се плаќа за таква промена :)

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Можам ли да носам детско седиште за во кола?
    И дали некој знае телефонски број за информации на wizzair во скопје?!

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    @vitamina сега пребарав на страната пишува дела може да се носи само ако се носи дополнително седиште. Па сега не разбирам дали треба две да носиш? Некако нејасно е напишано.

Седиштето од автомобилот може да се носи во авионот само доколу се носи дополнително седиште.

Се надевам не каснам со одговор сега најдов време да пребарам.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.326
    @vitamina колку што знам не смее.
    Бесплатно е креветче или количка, не стои никаде за детско седиште. Парче плус е, нема разлика дали едното или другото, ама правилата се тие, може да речат не. Ова за со останатиот багаж.
    А за во авион, да биде монтирано, смее доколку детето има сопствено седиште и исполнува неколку услови во однос на модел на седиштето и место на седење.
    Деца до 2 години седат во скут, немаат сопствено седиште, малиот ти е 16 месеци и не го исполнува овој услов.

На Dust, vitamina, sanja.burgundy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Јас од ова што прочитав на страната сфатив дека може само треба да се купи дополнително стандардно седиште а од авионот даваат безбедносен појас. Доколку се носи седиште не се плаќа такса. Мора да одговара на условите на авионот. Да е свртено наназад и некоја рачка да има заборавив каква.

14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.326
    Финтата е што деца до 2 години немаат седиште за седење, седат во скут кај родителот. Треба да си купат билет со кој добиваат сопствено седиште, па така ќе може да се монтира седиштето на истото. Вака имаат само билет со кој не следува сеедиште па нема ни каде да се монтира седиштето кое ќе го донесат родителите.

Термините седиште од авион и седиште за во кола кое би се монтирало на седиштето од авионот претпоставувам дека не се диференцирани па е збунувачки.

На sanja.burgundy и gjoker4e им се допаѓа ова.
  15. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710

Истото би важело и за транспортер?
    И тоа не следува?
    Пр наместо количка, транспортер?

И јас планирав да носам или седиште или транспортер, сега ме замисливте, но сепак нешто морам да носам.

Со турската авиокомпанија бесплатно носев транспортер, со оваа незнам како е...

16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.326
    Кај мене транспортерот секогаш бил врз количка па се броело како дел од нејзе :D.
    Така да смее. Кога ја чекираш количката ќе те прашаат од колку парчиња е составена и ќе испринтаа една лента за основата една за транспортерот. Не ми правеле пролем во Визаир за тоа. Полесно е за транспортер, седиште е покомплицирано.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Делот што ќе седи в скут со мене ми е јасен сум патувала знаеш.. но делот за седиштето да ми го стават в багажот како количката што ми ја ставаа не ми е јасен дали смее или не смее..
    Ама значи информации нема. Број не најдов на интернет за wizzair не знам дали да го понесам или не.

18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.326
    На германската страна стои количка или креветче за седиште нема ништо.
    Ризик е, ако се на арните тие на шалтер ќе мине, може не.

На vitamina и sanja.burgundy им се допаѓа ова.
  19. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    @danichap бидејќи имаш патувано ете со количка во два дела, да те прашам, пак си одиш со количката до авион и во тој момент ти ја земаат, тоа знам.
    А во случај како твојов кога количката е во два дела, пред да ја дадеш, го вадиш транспортерот и даваш два дела?

Многу сум збунка со колички е во авион, секогаш сум мислела дека може само со основниот (во случајот со мојата количка основниот дел е за седење што гледа нанапред, на кој што може да се додадат и корпа за лежење или транспортер). Па дали можам да додадам едно од нив и да дадам два дела пред да влезам...? :wasntme:

Ќе летам наскоро за Скопје со количка и знам дека со основниот дел гарант можам да одам :)

За седиште горе знам дека се доплаќа, рано ми е за тоа :D

20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Јас сфатив дека сакаш да го понесеш горе во авион. А како багаж не смее. Пишува не смее дополнителен багаж за бебе/ дете до 2 години освен количка или колевка. Но пробај си ја среќата.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.