Имам карта со рачен багаж оној басик ако носам ташниче за преку рамо ке ми прават проблем ? багажот е мал куфер до 10 кг ке го пуштам да оде доле а јас у ташничето да ставам тел и пасош
Да. Може да се случи да имаш среќа, ама најчесто прават проблем. Види priority boarding, за многу малку пари можеш уште една торба да земеш, околу 5 евра во правец е.
Можеш отпосле да доплатиш за приорити, ама ако имаш како да го закачиш на себе, или во џеб, ќе биде океј. Јас обично носам облека со големи џебови баш од таа причина.
Zdravo ke patuvam vo nedela pa me interesita Dali moze da se nosi pegla za ves I kremi za soncanje fala
Мене никојпат и нигде не ми правеле проблем за мала ташна со документи. Особено ако го пуштиш доле немаш гајле.
Прашањата за визаир очигледно се бескрајни но ако може некој претходно што патувал да ми објасни за рачниот багаж букирав карта со само основен багаж од 10кг па ако може да ми кажете што смеам да ставам а што не. Благодарам од напред
еве прочитај тука: https://wizzair.com/mk-mk/information-and-services/informacii-za-patuvanje/bagaz#/
Дечки, навистина картите за Германија не се чекираат онлајн? Ми кажаа дека треба неколку часа пред летот само со пасош да се оди на аеродром.. И ако може некој да ми каже што смеам да носам со мене во рачниот багаж
Да не се чекираат он лине. Бесплатно те чекираат на аеродромот. А инфо за багаж имаш линк два поста над твојот. Ако нешто конкретно те интересира прашај.
Дали има ограничување на торбата што ќе ја носам со приороти боардинг за кг.За димензиите знам има ограничување ама за кг не најдов.