Штом во картата имаш вклучени 10 кг кои НЕ СЕ КАБИНСКИ багаж, тогаш земи си куферче со тркалца и ќе го чекираш. Нема да имаш проблем.
Ако ти е доделена торбица од 10кг., може како сакаш и со тркалца. Јас носев куфер 10кг. со тркакца и во багажен дел го пратив.
Актуелно од денес !!! Не знам дали ја имаат апдејтувано страната на Виз, но кај нас во канцеларија стигна известувањето Во превод значи дека, доколку сте со PRIO авио билет и сакате куферчето со тркалца ( со дозволени до 10кг )да го пуштете долу како чекиран багаш, тоа можете бесплатно да го правите (до сега се доплаќаше ) Доколку рачниот багаж со димензии 40x30x30 е поголем од наведените димензии тогаш на Check in шалтерот ќе мора да доплатете 20 евра, а доколку избегате, се скриете и идете одма на излез на Gate истиот ќе ве чини 25 евра. Патникот сам ќе си одлучи дали сака да го чекира или горе со него ќе го носи како кабински багаж ,, значи се однесува во случај таа торбица да има димензии поголеми од 40x30x20. Само едно потсетување за патниците со обичен авио билет
Вака другарка ми ќе патува во странство и има купен багаж од 20кг кој веројатно ќе оди долу. Е сега прашањето ми е дали таа може да носи парфем во тој багаж до 50 мл? Ми треба точна информација @Herrera @Dust
Зависи каков багаж има ..рече дека има купено од 20кг. Тој од 20кг регуларниот оди секогаш долу и 50мл е дозволено..т.е дозволено е колкав сака да носи.
Нема да и го фрлат ако е доле, јас доле за брат ми имав 13 парфеми ама ги отворив(за да не плаќам царина ) и 4 за себе. И не ми направија проблем.
Си ја чекирав картата и сега пробувам да ја чекирам и повратната,ама не ми дава без да изберам седиште (кое се доплаќа) Има некоја измена кога најрано може да се чекира картата?
Здраво. Да ве прашам дали ако имам купено багаж од 10 кг, без wizz priorrity, смеам да носам ранец за горе, т.е дали е бесплатен или се доплаќа?
Ајде честито, добивме нови рути. Од Скопје сезонски ќе можеме да летаме до Larnaca, Cyprus (помеѓу јули и октомври) и до Turku, Finland (исто меѓу јули и октомври), додека преку цела година повторно новите рути се до Германија, поточно до Karleshue/Baden-Baden и Bremen. Од Охрид ќе можеме да летаме (сите лрта се преку цела година) до Malmö, Sweden; Dortmund, Germany; Munich Memmingen, Germany и Milan Malpensa, Italy. Каде ќе летате пд новове рути и како ви се допаднаа? Јас би од Охрид до Малме и Милано и од Скопје до Турку и Ларнака. Искрено, ја претераа со Германија .
Да,ама сепак премногу рути до Германија. А ова до Финска,незнам кој ке лета натаму. За Кипар се багатела за лето/одмор.