Па да, и мене ми рекоа за фликс бус, но дали треба онлајн или на аеродром може? Иначе јас кога летав ск-рим немав проблем ниту ме прашаа колку пари носам, само не прегледаа, пасошка, куферите и толку. П.С. Тогаш не бев сама.
Јас онлајн купувам. За на лице место се доплаќаше нешто плус ми се чини. Во Минхен сега за Октоберфестот сменив време на тргнување, ама не ми даваше да сменам преку апликацијата затоа што требаше да доплатам а не ми стигаше код по смс и отидов на шалтер на фликсбус.. ми наплатија резервација на седиште. Задолжително било кога не резервираш онлајн. Куфери мислам дека само еднаш ми имаат проверено, во Хановер.. Ама за пари на многу места ме имаат прашано.. секогаш носам пари со мене, не знам што може да ме снајде додека сум на пат..
Да, нормално дека ќе се носат пари. Само сакав да ти кажам дека ме немаат прашано. Јас гледав на страната македонска на фликсбус и видов дека може онлајн да се купи карта. Па така ќе си ја обезбедам од тука повратна. Фала Дастке.
^ @buba4e89 можеш, јас во вакви шишенца си носев парфем и фиксатор за шминка последно кога патував само со рачен багаж.
само 48х пред лет мозам да цекирам карти без одбрано седиште? а за назад исто 48х пред лет се чекираат? сум заборавила од лани, нешто измена гледам имаат
Prijatelka proba da cekira karti za wizz air 48 casa pred letot no slucajno pritisnala opcija PRIJAVUVANJE NA AERODROM dali ovaa opcija mozi da se izmeni i ako ne dali se plaka za cekiranje na aerodrom.VI blagodaram.
Ако кликнала пријавување на аеродром ќе и дадело да плати и нема да може да ги чекира картите. За Германија автоматски е на аеродром, бесплатно. За други дестинации се доплаќа АМА штом велиш кликнала а не платила нека почне со чекирањето одново.
Sakam da prasam utre letam od skopje i imam kupeno kufer od 20kg, a kuferot koga go izmeriv mi e 24kg dali ke mi pravat problem? Pomosss
Да, извади си од дома за да не вадиш на аеродром. Или пак доплати си, за секој кг плус има одредена сума. Не знам колку точно изнесува.
Кога одиш да земеш boarding pass, го мерат куферот и го пуштаат долу. Ако имаш среќа да ти прегледаат низ прсти, тогаш ќе поминеш. 90% нема, затоа и си има лимит багажот. Можеби би било поверојатно да толерираат 1/1.5кг, но за 4кг не би рекла.
Да ќе ти прават проблем .Или ќе си извадиш нешто и да ти биде 20кг или ќе си платиш.Мајка ми има платено 50€ за надмината тежина.
Картата за натаму ја чекирав,ама нрмам кај да ја испринтам? Дали можам од телефон да ја покажам? А повратната не можам да ја чекирам од сега,па ми е да не ми направат проблем на пасошка.Обично секогаш имам повратна и ја покажувам,ама ги смениле правилава wizz.Дали ќе е океј да им покажам скрин шот?
Симни ја апликацијата wizzair и од таму ќе им го покажеш boarding pass-от. А секако за враќање ќе си се чекираш 48ч пред лет, сега нема за тоа што да ти прават проблем.