Дали можам да направам промена на патник, картите сеуште не ми се чекирани зашто личноста со којашто требаше да одам нема да може да патува. И дали може друг на нејзино место и колку се плаќа за таквата опција или ќе морам да ја откажам резервацијата? И дали враќаат барем дел од платениот износ во случај на откажување?
45 евра по лет за промена на име. Значи 90 евра за повратно.. Не мора да ја откажуваш За враќање пари не се исплати затоа што треба да платиш fee за да ти вртат ..ако летот бил ефтин ништо не добиваш..
А при чекирање на картите зошто ми се купени со заедничка резервација дали да ја чекирам и таа или не? И нема да ми прават проблем после зашто не е откажана, ако си оставам само така без да менувам, без да откажувам?
Девојки, која е разликата помеѓу куферот што се доплаќа 10 евра и куферот со тркалца што е вклучен во priority? Колку кг смеам да носам во него?
Имаш опција која да ја чекираш.. не ја чекирај таа. Нема да ти прават проблеми, ама нема потреба да ја чекираш 10кг во тој чекираниот.. Во рачниот со исти димензии никој не ми мерел
Патувам за неколку недели од Италија за Македонија, дали можам да ја пренесам венчаницата што ја купив овде, треба ли некои документи, пријави и слично?
Лет за Лондон - рачен багаж е истата димензија 40x30x20 cm 10кг или не е, зошто таму се патува со виза па да не има нешто специфично? И има ли такви мали куферчиња со оваа димензија некаде ?
Исто е секаде визата не е битна. Куферчиња ретко толку мали, ама има. Побарај во чаршија ако си од Скопје. Ама подобро ти е ранец
Дали може да носам чоколади, бонбони во рачниот багаж или при проверката на багажот ќе ми ги земат таму? За вода, сокови тоа знам дека не е дозволено имам носено еднаш и ми ги земаа, па дали е исто и за чоколади?
Во всрка со детската количка да кажам, зашто лично е искуството, не е од кажано-прекажано. Детска количка е БЕСПЛАТНА, доколку детето е со Вас на летот. Количката ја ностите на чекирање, но не Ви ја земаат доле, туку само и лепат бројче. Си ја носите со Вас до авион.Тие кои имаат количка автоматски се на ПРИОРИТИ шалтерот иако немаат таква карта. Количката ја земаат пред самото влегување во авион (воедно мора први да влезете во авионот баш поради количката, бидејќи мора да ја пренесат до багажот) и притоа Ви ја враќаат при самото слетување.
Следниот месец ќе патувам со авион прв пат во мојот живот, и тоа сама. Многу работи ми се нејасни околу багажот. Значи имам само рачен багаж, тој што си следува. Е сега, што смеам да носам а што не смеам? Ме интереисра исто за шминки и козметика? Дали новчаник/документи и тие битни работи да ми бидат во багажот или да си ги носам посебно некако, не знам ?
Каде ќе одиш? И јас ќе летам сама. Носи си се што сакаш од облека, можеш мала ташничка да си ставиш ако ти остане простор во рачен багаж. Со себе надвор можеш мобилен телефон или книга.Течности до 100 мл да ти се во зип ќесичка. Е и ја сакав да прашам за сенките дали може да се носат или не.