За рачен багаж зборувам. Козметика како пудра, сенки, кармини... Течностите како што кажа се до 100мл од пакување, во зип ќеса. Дездоранс ете не сум носела, само ролон без проблем.
@buba4e89 во Холандија. @boo3 Ајде шампон, гелови за туширање не мора, ќе купам таму тоа. Ама за шминките ми беше највеќе. Како што викаш ти, сенки, маскара, течна пудра, па ете и рол он. Ако може тоа тогаш одлично А крема за лице? Тоа во течност ли спаѓа?
Јас шампон си ставам во мало кутивче од крема за лице пример и немам гајле. Кремата не верувам да ти е повеќе од 100мл така да не би имало проблем. Додуша и ретко кога проверуваат така детално, но некогаш ете може да бидеш малерот.
Може, само да не е поголемо од 100ml. На брат ми на последното патување му фрлиле мал гел за коса зашто не бил соодветно спакуван, јас летам прилично често и не ми се случило такво нешто.
Во ДМ има штанд за козметика за личрн багаж за авион.Се е по 100мл.Има крмови,дезодоранси,пасти за заби..се она што е забрането повеќе пд 100 мл да се носи горе. Ич не пробувајте да шверцате,нема да успее. Од ДМ купете си и кеса со зип затварач за да ги спакувате сите во едно.
Или, во Џамбо има мали пластични шишенца и кутивчиња, па може во нив да си префрлите шампон, гел за туширање, мицеларна вода...
Значи како што разбрав, течност може но да е под 100мл? И да се ставени сите во кесичка со зип? Има некој лимит колку вкупно можам да имам шишенца од по 100мл?
До 100мл 1 литро вкупно по правилата. Тие празните од ДМ ...приказна за себе се. На еден аеродром ми ги фрлија, немало никаде доказ дека се до 100мл.. Среќа 2 само носев, шампон и регенератор
@referentka @Dust @crimson А тие што се мини пакувања во дм што ги спомна Референтка, во ред се така? Не прават проблем за нив? Исто така и кремава за лице ми е 30мл, може нели? Фала ви многу
Во ред се, само стави ги во кесичка. Јас и со несесер сум поминувала без проблем ама за секој случај.
Ова важи за било која авиокомпанија, не само Виз? Оти ќе летам со Адриа, па ако може вака супер. Лани ми се изгуби куферот во Минхен, па ако можам да го земам горе најдобро ќе биде.
Здраво девојки. Ранецот што може да го земеш со тебе треба да е со димензии 40х30х20. Дали би било проблем доколку висината е 46cm? Другите димензии се океј. Поздрав
Да. Не смееш воопшто да прекорачуваш. Тука може ќе поминеш, ама на враќање.. Јас така мало куферче носев, таман и во ширина и должина и висина, но тркалцата штрчеа.. на враќање од Брисел 40 евра ме казнија..
Девојки а знаете ли каде за сигурно може да се купи торба со тие димензии за рачен багаж (во Ск)? Да не лутам да барам