Мора онлајн чекирање, освен ако летате за Германија, тогаш чекирањето е директно на шалтер. (според искуствата од темава) Во друг случај, ако не сте онлајн чекирани, може на аеродром, ама ќе платите. Не сум сигурна, но мислам дека е 10 евра. За други дестинации, ако има проблем за чекирање, ќе добиете известување на мејл. Ова ми се случи пред 2 недели, од Братислава за Скопје, дента не можеше да се чекираш, пратија мејл со известување.
кога најкасно може да резервирам за лет? Дали е два дена пред лет или можам да резервирам и неколку часа пред лет?
По ново ако сакате да летате со Виз, треба да сте 2 ипол саати пред лет на аеродромот во Скопје Затоа што нели..патниците на виз ер се црни овци па за нив треба посебна контрола.. А уствари сите исто минуваат, само тие на шалтер се неспособни да си ја вршат побрзо работата затоа што најчесто се само 2 шалтера а има и по 2 и повеќе летови во 30 мин.. Дури и од Франкфурт што важи за најфрекфентен аеродром не ти требаат 2 ипол саати за нормална компанија... ама за Виз ер и 4 саати не е лошо порано да одиш
^ И плус ако ти касни летот треба цел ден да си планираш на аеродром да го поминеш уште од сабајле . Па кога тргне тргне.
Јас бев 2 часа порано, се чекирав пола час порано од предвиденото време. После 1 час не викнаа горе и уште 30мин горе. Ама горе до влез во авион лоша органиизација. Само 1 врата беше отворена и тоа предната. И додека седнеш, се наместиш значи... На екран пишуваше ќе тргнел авионот у 15и15 тој скроз порано тргна. Успат да напишам во багажот што оди долу влегов со речиси 400мл течности ама носев креми за лице и крема за сончање. А во рачниот шминки, тампони, влошки... Не прават проблеми. Најчести прашања се овие па да си знаете.
Zdravo, prvo izvinete za latinicata nemam mk tastatura na telefonot, i ako ne e soodvetno prasanjeto ve molam predlozete mi dr tema. Dali nekoj skoro bil Pariz i dali moze da mi predlozite pristoen smestaj, gledav po aplikaciite kako air bnb i booking no sepak nekoj sovet od licno iskustvo e dobredojden i nesto sto ne e mnogu skapo. Blagodaram
Bez razlika so koja kompanija sum letala i od koj aerodrom, sekogas sum 2 sati pred letot na aerodrom. I 2 casa e preporakata na site avioprevoznici sto sum letala do sega. Sigurno ne treba 5 do 12 da sme na aerodrom za let.
Зависи што бараш.Дали само спиење или со доручек,ручек,вечера.Ако е за спиење можам да ти препорачам,три пати до сега сум била во истиот и се е блиску околу него.Газдите се македонци
На втората слика пишува дека е се во близина.До ајфелова пешки сум идела за скоро еден саат ама онака споро идење со разгледување од страна.Лувр е одма на може 10мин.Мало хотелче и е чисто и средено.
Би сакала да ве прашам не можев да најдам никаде информација за дозволеност за носење цигари за на Малта. Ќе патувам со WizzAir за Малта па ме интересира колку штеки цигари дозволуваат да се носат?