Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. nightingale

nightingale Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Ауу чекaj, да не ви се појавува тоа "This is not a boarding pass. All non-EU citizens must proceed for VISA check"? За тоа имаше некој workaround.
    Или скроз ти го одбива пасошот на формата?
    Последно јас за Франкфурт кога летав, колку што се сеќавам имав чуден boarding pass без бар код. Ама имаше начин да се испечати генерираниот, нешто директ преку линкот од мејлот.

Ама може е сменето, јас накај Германија не сум летала година дена најмалку.

2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    @Dust, морам да дојдам во Февруари да земам нов пасош, ама сакам сега да ги купам картите оти се поевтини.

За картата за назад, нема да можам да се чекирам се додека не ми ја издадат картата, значи можам да одам со новиот пасош? :?:

3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.990
    Сега ќе си ги купиш картите за двата правци, за тоа не ти треба број на пасош. Кога ќе си одиш од мк, ќе го имаш веќе новиот пасош и кога ќе се чекираш (48 часа пред лет) ќе ти побара да го внесеш бројот на пасош и ќе си гп внесеш новиот..и толку.
    Појасно е? :D

Што сакаш прави, бординг пас само на шалтер на аеродром ќе добиеш..

На Bozica1980 и Gosh им се допаѓа ова.
  4. nightingale

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Ако се појавува вакво нешто на boarding pass, грешка е на модулот за печатење на системот нивен, што беше случај јас кога патував. Не значи дека треба да идеш на шалтер. Тоа мислев.

Ако не ти прифаќа пасош воопшто, тогаш нешто е сменето во процесот.

Прикачени фајлови:

5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.990
    Тоа ако ти се појави, значи дека немаш бординг пас и завршен муабет. Немаш код да скенираш кога ќе стигнеш на гејтот. Ако не одиш на шалтер како ќе поминеш на гејт?

6. nightingale

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Ама ме читаш ти дека bug им е на системот? И дека картата се печати поинаку? Дека нема врска со boarding pass-от и дека тој си постои изгенериран?

Ама ако иди си ти на шалтер како добро учениче :)

7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Фала, ми требаше ко на идиот да ми објасниш. Сто пути го прочитав првиот одговор, па решив да си препрашам. :rofl:

Фала пуно. :l:

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.990
    Читам тоа што пишуваш ама одговор не пишуваш! Само вртиш од околу, баг бил .. и тоа само за германија им е баг а? Каква случајност ..
    Како ќе ја испечатиш кога ни на апликацијата ни на веб страната не ти ја дава?! Или ете пак ќе го скокнеш одговорот?

9. nightingale

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Па нагласив АКО се појавува нешто како screenshot-от што го пратив. Ама ти толку читаш.

Проверив, Print as HTML треба да се направи АКО се појавува таков boarding pass.

И олабај се малце де, не драми. Ако сакаш иди си на шалтер.

Плус не им давај лажни информации на луѓево, нема врска со пасошот. Веб чек ин мора да се направи, ако не успееш да добиеш boarding pass, идеш на шалтер или контактираш support.

P.S. Има баг само за Скопје-Базел. Две години веќе. Нема врска тоа шо е само за Германија. Нестабилен е сајтот.

10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.990
    Прво и основно ако ти си летала само за Базел па толку знаеш, еве да ти кажам, во последниве две години имам летано 4 пати за Хановер, 1 за Меминген, 2 пати за Берлин и еднаш за Хамбург и за сите дестинации е истото. Не е само за Базел ;) Така да не ги доведувај ти во заблуда тие што ги интересира!

Имам пробано и ти како што викаш print as html ама исто е. Исто е и од апликацијата. Од секаде е исто.
    Никаде не кажав дека веб чек ин НЕ ТРЕБА да се направи (дај цитирај каде пишав тоа) туку кажав дека бординг пас не добиваш, на шалтер ти даваат.

Чилакс малку.. остави ги и тие што летале повеќе од тебе да кажат..

11. nightingale

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Што убаво си се испофали кај си летала :rofl: Ок е. (y)

Еве цитатче како што побара

12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.990
    Пошо неам баш желба да ти цртам еве ти скриншот

Screenshot_20191008-202307.jpg

Чекирањето на аеродром е бесплатно и вклучено во цената. Последно ми се чини дека ми дозволи да внесам број на пасош и податоци ама сепак мораш да одиш на шалтер за бординг пасот..затоа е и бесплатно

13. nightingale

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    2.774
    Ама зошто ме цитираш, нели јас само до Базел идам? :rofl:
    Убава вечер богињо на летањето :l:

14. DimitarLuna

DimitarLuna Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43

Фала на одговорот :) Иначе пишав мејл директно до аеродромот, ми рекоа дека не би имало проблем, само батеријата да е внатре во фотоапаратот.

Последна измена: 8 октомври 2019
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ама ем бараш совет ем си неиформирана, па друг се фалел.
    Кога не знаеш малку поќути си.

16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.990
    На нашиот аеродром нема да ти направат проблем што имаш 2 парчиња багаж, ама кога ќе се враќаш и те како можат да те натераат да си платиш.. затоа ти викам место да си имаш. Иначе нормално можеш скоро се што сакаш да пренесеш, имам и камера носено и лаптопи и уште поголем фото апарат од тој и немам проблеми.. дури најчесто ни батеријата не те тераат да ја извадиш, доволно им е целиот апарат да го извадиш од ташничето и да го ставиш во тие пластичните корпи да помине на скенер..
    Истата постапка е и за лаптоп и други работи..извадени да се.

Убаво да ди поминеш и спакувај една маица помалку за секој случај, да не ти речат да го ставиш во рачниот ташничето од апаратот

17. DimitarLuna

DimitarLuna Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43

Ќе си оставам за секој случај. За на враќање планирам да си земам Priority па така ќе има место. :)

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.851
    Повели,прочитај туѓи искуства и искуства на вработени во Визз.
    Имаше цела една дискусија за ова.
    Воедно препрашав девојка која работи во Визз ,истото ми го кажа:)

Значи, не е баш рекла-казала;)

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.572
    Допаѓања:
    43.019
    Продаваат, другарка ми пред месец дена ја вратија, ете пишав искуство тогаш. Исто и јетрвата со зетот пред две недели, на различни дестинации. И мене ми се нема случено, никогаш не купувам седиште само чекирам, ама сега веројатно ќе почнам особено ако патувам во периоди на празници и лето.

Исто сакав да кажам дека на враќање од МК немавме седишта еден до друг со ми и девојката која работеше на шалтер не праша дали сакаме да не стави заедно, рековме да, не побаравме ние, потоа ни се насмевна и рече мала тајна, значи и тоа може. Многу беше фина.

20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    259.290
    ^да не седите заедно се случува особено кога чекираме карти 48ч пред лет од тие што не се доплаќаат. Е сега девојките кажуваат кога веќе ја имаш картата на неа има број на седиште, многу е чудно истото седиште да го има и друг. Ама се е у игра со визер :/