Здраво дечки, за некој ден патувам од Скопје за Дортмунд, но во резервацијата под gender стои male, а не можам да сменам бидејќи сум discount член. Дали имате вакво некое искуство и дали може да има проблем на аеродром?
Да може, но ми се има десено кога одев за париз сникерсот ми го зедоа и водата , а други пати воопшто не...мислам дека нема некое правило како што ќе им текне...јас повеќе не носам ништо..
Вода до 100мл шишенце или вода купена после контролата.. Сникерсот не гледам зошто ти го земале. Грицки можете да си носите, течности не. НО.. на некои аеродроми немав проблеми со течност. Поточно веќе 2 пати од Бен Гурион во ТелАвив носам големи шишиња вода и на скенер не прават проблем.. исто и вино носевме и други течности без проблем..
Здраво дечки. Ајде кој знае да ми помогне. Имам платено куфер од 32 кг. ,ама ми тежи 35 кг.,3 килограми повеќе. Прават ли проблем? Мора да е точно до платената тежина? Иначе патувам со Wizzair секогаш,досега за 2 кила не правеле проблем. Ама сега дека имаат сменето и воведено нови правила да не прават. Од лани немам летано со нив,па ако има некој со потазе искуство ,ве молам кажете ми. Благодарам❣
go otkazav letot mesec dena pred pogjanje,e sega parite mi se na wizz smetka a sakam da mi gi prefrlat na bankarska karticka kojasto e socuvana na profilot..vo cpp pisuva deka moze da se prefrlat,im prativ molba mi rekoa da cekam ke me kontaktirale,,,,vasi iskustva?
Ќе прават. На 18-ти претходниов месец летав и не знам што им беше, ама па речиси сите ги пратија да доплаќаат. Некои со 1кг повеќе беа, некои со 1cm повеќе, а дури и еден го пратија да доплаќа затоа што носел куферче (што му беше со димензии 40;30;20 (како што и требаше)) а требало да биде ранец...
Ќе видиме како ќе поминам тогаш,па ќе ви пишам искуство. Иначе за до 20кг. и 32 кг. нема врска димензиите,пишува и на нивната страна. А за тие што носат куферче наместо ранец за до 10 кг. плаќаат,затоа што е сменето од лани,може само ранец да земеш. Фала ти,поздравче.
Zdravo, ve molam za odgovor od iskusnite... prv pat odam so wizzair so 4 godisno dete, plativ i za nego karta, sakav da mu ja zemam kolickata i sedisteto za avtomobil za tamu, dali treba doplata ili toa mu vleguva na kartata?
Патувам во понеделник во Германија, сакам до 10 кг багаж да земам, дали тој оди горе или доле во авионот...и како е подобро да го купам преку интернет или на лице место?
Ако земаш од тој што е Priority (1000ден.) тогаш оди горе со тебе, а има опција 1850ден. да оди долу. Секако дека е подобро онлајн, на лице место ќе биде поскапо.
Здраво дечки , ќе патувам со виз ер , картите ни се со рачен багаж , малиов ми е две и пол години и планирам да носам количка , ама да ги носам и помошните делови на количката т.е. корпата и транспотерот . Ќе треба ли да доплатам нешто?
Здраво девојки, сакам да си закажам лет, па ме интересираше дали некој има слушнето дека на Black Friday ќе има намаление.
Друштво дали имате проблем со веб страната на визер деновиве. Некогаш воопшто не отвора ништо, некогаш драстично менува цени...ептен нестабилна.