Sorry sum imal pogresna inff.. bidejki seega si dopitav do luge koi epten cesto patuvat.. i istoto mi go kazaaa do 100 ml e dozvoleno.. sorry uste ednas!!
Здраво резервирав карти преку визаир ама не резериврав багаж. Ке одиме со сопругот и керката која на 12. 12 ке прави две години, а ние патуваме на 02.12 и 09.12. Засега сеуште се мислам дали дополнително да резервирам барем еден куфер од 20 кг и м треба ваше мислење дали за 1 недела веди да се плати скоро 50 евра за куфер. исто ме интересира што можам да ставам во ранците горе. Колку што пробав да пакувам собирам едвај облека за една недела. Но имам купено рамки за слика и детски керамички садови со една лажица и една вилјушка за подарок, па дали доколку ми ги собере во ранецот можам и нив да ги ставам. Исто пробав облеката да ја вакумирам со вакум кеси за да ми остане малку простор во ранецот, но незнам дали е дозволено и дали нешто ке прават проблем на скенер дека ми се пакувани на тој начин За детете ке нема уште две години дали може да и ги наполнам шишинјата нејзини со сок и вода ( кои се по 200 мл), бидејки мллео не пие, и дали може дополнително да земам уште пола литро сок за да го издржи патот. Исто дали може лекови и сирупи да земам за малата за недај боже да ни се најдат. Сирупите се негде околу 120 мл шише,а е дозволнео по 100мл.
Можеш да си платиш priority наместо чекиран багаж, и со него за 800 денари добиваш право да земеш уште еден куфер со одредени димензии (до 10 кг) што оди горе во кабината. Ако сакаш да си земеш чекиран багаж, за 20 кг е околу 30 евра. Дополнително сок за детенцето мислам дека нема да смееш, ама можеш шишињата за сокче и вода да ги наполниш до пола и да ги извадиш во пластична зипер кеса на скенер - така не би требало да прават проблем. Лекови смееш, сирупи - не знам. Нека каже некој друг ако знае. Исто и за подарочињата мислам дека нема да ти прават проблем.
Zdravo. Na 14 12 patuva do Frankfurt han. Me interesira dali i kolku e dozvoleno cigari posto prv pat patuva... I samo so racen bagas kufer nemam. I dali baraat pari posto patuva kaj maz mi toj e tamu so offental
Дечки трчав на маратонот во мај, и нели даваат 20 евра ваучер што важи една година. Е сега, ваучерот ми го имаа пратено на службен мејл бидејќи бев пријавена на маратонот преку фирмата, а пошто веќе не работам таму таа мејл адреса повеќе не ми е активна, а ваучерот го немам зачувано. Прашањето ми е, дали постои начин, да ги исконтактирам некако со бројче име и презиме, за да ми го одобрат пак или нема шанси? Пошто 20 евра е, не дека се многу, ама до некаде летот кошта толку во еден правец.
Одам со рачен багаж на повеќе денови , дали може алишта да ставам во оние вреќите што вакумираат за да ми собере повеќе ?
Да, само запази ја дозволената килажа, да не претераш. Се губи осет со вакумирањето Козметика и течности спакувај надвор од кесата за вакумирање во зип кесичка.
Trolley bag со димензии 55-40-23 треба да има форма на тркалца? Мислам, тоа и е во суштина, ама ко да прочитав низ темава дека треба да е ранец? Може да е торба за лаптоп?
Ме интересира дали за тој багажот во цена што е, до 10кг мора ли да е ранец? Или може и мала торба со дозволени димензии? И дали покрај таа торба/ранец како и да е може да се носи ташна ( обична ташна за лични работи) нешто барав на нет ама не можев конкретно да си најдам одговор да не се бламирам на аеродромот.
Јас сега поминав со ташна плус ранец, и за малиот само торба не ми правеа проблем ранецот ми беше поголеми димензии .
По правило, дозволена е една торба, без разлика дали е торба за лаптоп, ранец или женска ташна, само да соодветствува на димензиите и да не надминува 10кг. Уште една торба не смее, ама јас заприметив дека воопшто не проверуваат па скоро секогаш си носам мала женска ташна за пасош, новчаник, телефон. Досега не ми направиле проблем.
Здраво девојки. Може малку помош каде може да се купи прозирна кеса за носење течности во рачниот багаж? Побарав во неколку маркети неможам да најдам. Ви благодарам однапред