1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Work and Travel

Дискусија во 'Образование' започната од Skopsko-Pufle, 19 октомври 2010.

1. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    На Arthur, FotoLina3, wanderlust и 3 други им се допаѓа ова.
  2. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.381
    Старите добри времиња. Сонот на секое момче, висиш на камион, го правиш светот почист и во меѓувреме мирисаш на красата зелка.

На Arthur, blueberry93 и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Se razbira deka se nudat mesta i raboti kade nikoj mlad nesaka da zivee i toa sto mladite vo Amerika ne bi go rabotele.
    Da se ocekuva cudo, cudono e.
    Florida nekoj prasa.
    Prekrasno.
    Sum videla balkanska studentarija raboti tamu vo fast food, karti kinat, redari... i sl raboti.
    Teski raboti se sobarica, vo kujna, cistenje i sl., ama zatoa ke si naucite sto e rabota i kako parite treba da se rasporedat za da se prezivee.
    Ova e edno golemo zivotno iskustvo i koj ima moznosti slobodno neka proba.
    Deka ke naucite kako zivee ovdesniot narod toa NE. Za taa cel bi trebale najmalku 5 god da ziveete vo drzavata koja ste ja posetile. Gledam/citam ima luge bile 5 meseca ciftinja frlaat na site strani od site oblasti se znaat i na kraj amerikancite se glupavi ,a oni se pametni koj za kratko uspeaa da naucat se.
    Da si bidete spremni na razlicna kultura. Ke se foliraat i ke im ja rabotite i nivnata rabota. Ke se zalite kaj sefot i ke vi rece znam taka e, a pozadi grb ke gi tapsa negovite zosto tie si go znaat jazikot i kulturata i na ubav nacin ke si se obgradat od rabotata.
    Kako i da e se e vo sluzba na ucenjeto, ucis vo skolo, ucis na rabotno mesto, ucis niz zivotot......

Sreken pan na site koj zaminuvaat.

Imav nekolku konverzacii so Mk koi rabotele niz Amerikava. Site rekoa deka im bila teska rabotata i site sakale doma da si odat, nekolku meseci po doaganjeto doma posakale pak da se vratat i toa ne tolku za parite kolku slobodata i moznostite.

Последна измена: 10 февруари 2016
  4. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    1.955
    Зависи што сакаш, ако си повеќе фокусирана за заработка, можеш да отидеш.Нема многу што да се види,ама па затоа и помалку ќе трошиш пари. Јас имам одено преку Work and Travel два пати,првиот пат беше таму и воопшто не жалам. Сепак добро е да видиш како живеат луѓето и во не толку "убавите" места. Мене лично климата ми се допаѓа во лето, свежо е и не е пеколно жешко како кај нас. Кога ми заврши договорот бев во Чикако и Њу Јорк,па ако ти се шета после тоа и ако имаш доволно пари можеш и еден месец да останеш.
    Вториот пат бев во Ocean City,MD мало островче е, фино, има далеку повеќе опции за забава од Дакота, ама сепак не е ништо спектакуларно.Многу послабо не плаќаа од Дакота. Добро е што Вашингтон,Њу Јорк, Филаделфија се во близина па ако сакаш да патуваш после тоа не требаат којзнае колку пари. Јас и двете години си поминав супер, мислам дека е многу убаво искуство, а тоа колку ке прошеташ, заработиш или каква работа ке работиш се зависи од тебе.

5. fff3

fff3 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    125
    Некој да не има веќе дата за интервју во амбасада? Затоа пто јас поради некои проблеми сеуште го немам потпишано договорот што треба да го прати работодавецот.
    И само уште нешто што мислите дали имам шанси за да добијам виза прва година сум и ги имам положено сите освен еден? Ви благодарам и со среќа на сите.

6. Medicinarka2

Medicinarka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,dali ima nekoj letovo sto ke odi na Cape Cod, Hyannis nakaj 9,10 juni ?

7. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    747
    Здраво. Имам неколку прашања, ако сака некој со искуство да ми пише во лп. Фала однапред :inlove:

8. fff3

fff3 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    125
    Некој да не има закажано интервју конкретна дата за кога поточно за во амбасада?

9. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Здраво, има некој оваа година што ќе оди преку Коузон?

10. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    11.511
    Kade eftino moze da se slika za amerikanska viza ??

11. fff3

fff3 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    125
    Беше некој на интервју во амбасада?

12. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Сакам да прашам дали има опција ти да ја избереш локацијата каде што сакаш да бидеш? И дали има некој што е бил во Georgia?

13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Листајте го Кајгана форумот за оваа тема. Таму темата за work and travel е поактивна одовде.

На JonyBravo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. key.of.love

key.of.love Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    5
    Веројатно доцна ти одговарам ама за слика во кое било фото студио едниствени правила се да си на бела позадина ,5 на 5 да е сликата и да ти се гледаат ушите.

Можеш и сама и си ја избираш локацијата, само што сега е малце касно за тоа па ако аплицираш сега ке ти ги понудат останатие работни понуди и ке мора меѓу нив да одбериш. А за на тоа место немам информации.

15. Водолија

Водолија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    106
    Zdravo . Ima li nekoj na forumot sto ke odi ovaa godina vo New Jersey ?

16. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Јас одам за Вирџинија ама имам другар што оди таму, сакаш да прашаш нешто ? :D

17. mojaplaneta

mojaplaneta Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

18. mojaplaneta

mojaplaneta Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    поздрав ForeverYoung , те молам за инфо дали имаш работено во ground round , како е сместувањето , колку плакаше , што се добиваш со сместувањето

19. mojaplaneta

mojaplaneta Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    поздрав ForeverYoung , те молам за инфо дали имаш работено во ground round , како е сместувањето , колку плакаше , што се добиваш со сместувањето

20. mojaplaneta

mojaplaneta Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    исто така ме интересира за летот , дали од скопје или белград, која цена итд