Zdravo lugje , aplicirav za work and travel programata i intervjuto za viza mi e vo petok inaku imam 7 nepolzeni ispiti 3ta godina sum .majka mi raboti za amerikanska kompanija i ima pravo da zede viza pa me interesira sto mislite kakvi mi se sansite ?
Знам само една работа дека ние може само да претпоставуваме, тоа може само да те демотивира или мотивира. Точниот одговор ќе го дознаеш во Амбасада Секој си има своја приказна како прошол, а ги има секакви. Инаку среќно
Ви ги тражија уплатниците нешто во агенција кога купувавте авионски билет или за било што , односно процедурите што следуваат од како сте добиле виза? Ви благодарам.
Дaјте мaлку дa јa aктивирaме темaвa. Кoј бил преку aгенцијaтa Ameriquest и кaкo сте зaдoвoлни oд нив? Истoтo ме интересирa зa Викинг.
http://www.vikingtravel.mk/front-de...resort-wisconsin-dells-wisconsin-job-offer384 За ова работно место поточно.
За овде знам дека имаат работено втора работа деца на фамилијарни пријатели. Работеле мислам housekeeping хотелот имал над 1000 соби па верувам дека имало работа. Има избор за работа таму мислам за втора. Ти гледај за виза како си на факултет со положени испити?
ima li vrska so polozenite ispiti gluposti,dali znae nekoj zosto taka?i kolku moze da nemas polozeni?
Има има врска, неположени испити ти се знак дека си несериозна за факултетот и дека нели ќе се вратиш или не. Сепак има разлика колку имаш неположени испити
Зошто несигурни? Јас можам да кажам за Коузон дека не се исполнителни, имаат понуди без сместување а тоа е најбитно според мене, башка сите си го знаеме газдата во градот од каде што е. .
Зип соработуваше со Интракс... Сега со кого соработува?! Не ја гледајте толку агенцијата од тука, пазете на спонзорот..
Абе агенциите се повеќе за документите и слично, најмногу мислам треба да се обрнува внимание на работодавците . Ама јас сепак си прашав од коа агенција се најзадоволни
Работодавците ви се најважни... ама во принцип сите ти се исти.. Многу е важно да изберете добар спонзор, доколку не дај Боже нешто се случи додека сте таму, тие треба да ви излезат во пресрет.. Или пак ако треба да смените работно место, некои ќе ви дозволат некои не.. Доколку и покрај тоа смените раб.место може да ја пријават постапката па виза догодина нема..