Секоја агенција си соработува со одредени спонзори од САД..Intrax, CCI, CCEE, InterExchange, WWCE и слични на нив.. Сите соработуваат со различни фирми и од нив добиваат работни понуди па ги презентираат преку агенциите кај нас и низ светот..
Пак за најверни не можеш да ги одбереш, ти бираш работна понуда што ја нуди некој спонзор, најстрашно што може е да ти ја прекинат програмата и да треба да се вратиш назад дома. Другото во врска со работата може да ја менуваш има начини и начини за да си истераш по твое Најважна е сепак работатаи секако ти колку си спремен да работиш , а за агенцииве нема да коментирам многу многу, има разни некои со скапи реклами сакаат да си ги прикријат недостатоците, секој има различно искуство и ќе слушнеш различни мислења. Најбитно ти каде сакаш да заминеш и што да работиш, другото е менливо и минливо.
@single.girl слободно пиши ми што те интересира колку што можам ќе ти помогнам , @allaround не можат туку така да те избркаат од работа, треба да не стигнуваш навреме , да правиш проблеми, правилата како и било каде да работиш.
Не те плашиме, само бирај убаво. Важно е да ти е ОК првата работа, веќе втора сама си бараш таму кога веќе ќе си.
Здраво. Јас сум студентка и сум 3та год. Наредното лето би сакала да одам да работам во Америка, па би сакала да ве прашам кога треба да аплицирам,на која веб страна, со која агенција е најдобро? Ве молам некој да ми објасни по што не знам како оди таа процедура Ви благодарам
Најдобро да си аплицираш до Нова Година да имаш повеќе избор за понуди. Јас советувам да се оди планинско место ако сакате да направите повеќе пари. Иначе англиски да си добра, испити да имаш положено тоа ти е за виза, а таму ќе ти биде подобро. Се аплицира во агенција таму пополнуваш апликации, договори прошетај се , види , распрашај се по агенцииве.
Благодарам многу . Да прашам уште за на интервјуто ако ме прашаат дали таму одам за работа што да им одговорам ? Какви прашања поставуваат најчесто? Знам англиски ама не она многу, па се плашам да не не ми дадат виза
Дечки, тие што сте биле веќе во Америка, сакам да ве прашам две прашања. 1. дали можам да одам без посредство во агенција и да најдам работа таму? Ми кажаа на црно сум можела социјален број да купам? Ми дадоа туристичка виза на 10 години иначе, и 2. Дали преку агенција се исплати за два месеца? Уствари затоа и сакам да ја заобиколам агенцијата , бидејќи само два месеца можам да сум
На work and travel не можеш без агенција. Туристички ако одиш, немаш право на социјален број. Можеш да го купиш на црно, ама ќе мораш да купиш и некој вид на ID возачка на пример, ќе те фати околу 200 долари. Тој SSN рачунај дека е украден најчесто од некого, па на крај можеш да завршиш во затвор за кражба на идентитет.. Можеш да одиш на 2 месеци, т.е можеш да одиш на 4 ама после 2 да дадеш отказ и да си заминеш. А во агенција никако не спомнуваш дека планираш отказ да дадеш!
За два месеци не се исплати освен ако немаш 70+саати неделно со добра саатница или јак бакшиш.. А со туристичка па ич не се исплати за 2 месеци
Можеш на internship или traineeship зависи кога си дипломирала ама поскапи се тие програми и траат 12 до 18 месеци