Ne bi ti preporacala vo Cape Cod drugarka bese ova letovo katastrofa vrnelo celo vrmee i ne im se pogodila sezonata plus za do rab pola saat so tocak vo eden pravec.. sepak sekoj so svoja sreka
Здраво девојки, ако може некоја да ми пише за помош. Сакам да аплицирам за работа во Германија но не знам како иде тоа, преку кои агенции, место итн итн. Инаку сум студент сега прва година, дали ќе можам уште оваа година да одам да работам? Ве молам доколку некоја има слободно време да ми помогне малце во врска со ова.
Дечки имам едно прашање. 4та година сум и имам се положено и сега планирам да оставам 2 предмети за да имам шанси да добијам виза. Што мислите има ли некаква улога тоа што оставам два неположени? Или да одам да ги полагам
Знаете ли дали ако останам нелегално 1 или 2 години во Америка и морам да се вратам во Македонија би се вратила без проблем? Или можно е и да ме казнат во затвор или да ми ги одземат сите заработени пари
Парите нема да ти ги одземат затоа што нели, нема да си ги носиш во џеб. Ама ќе добиеш забрана за влез а може и да те депортираат. Исто така нема да завршиш во затвор, затоа што самото по себе не е криминал.
На пример вака планирам. Да останам 2 години таму и да извадам американска лична карта, па после 2 години да си купам авионска карта за Македонија и на аеродром нели може со таа лична карта да пројдам? Како би ме откриле? (Глупаво прашање ама ме интересира )
Фалсификат лична карта или со твои податоци? Нивната ID баш и нема иста функција како нашата.. Со лична карта никаде нема да пројдеш, се знае зошто се измислени пасошите. За патување. Без пасош - никаде. Како би те откриле? По пасошот. Уште на аеродром ќе добиеш печат за забрана..
Колку што читав низ постови видов некои со лично искуство, а некои споделуваат искуство до блиски. Па би била благодарна ако ми одговорите на некои прашања: Кога е најдобро да се аплицира? Преку која агенција? Која работна позиција е најисплатлива? Кое место го препорачувате? И дали има некој искуство со овие студентските кредити што ги нудат некои банки?
Si baram i jas drustvo. Ovaa godina bev Cape Cod konkretno East Falmouth. Relativno dobro projdov ama ne se vrakja pak na isto mesto nekako monotono mi e. Ako nekoj bara drustvo neka pise bidejki drugarkive mi se skepticni pa ne znaat dali sakaat ili ne hahahah