1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Work and Travel

Дискусија во 'Образование' започната од Skopsko-Pufle, 19 октомври 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    5 години е границата за документи, мораш да останеш во Америка. Нешто помалку од тоа е како што кажа Даст ризик никогаш да не се вратиш во таа земја.
    Друго за депортација државата и амбасадите мислам дека го плаќаат авионот и целиот процес.

На Dust и little.doll им се допаѓа ова.
  2. Min

Min Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki sakam da ve prasam dali zemaat od strana na ambasadata vo obzir so kogo odis,potocno so kogo apliciras...bitno mi e zatoa sto za prv pat apliciravme so decko mi i dvajcata sme 3 godina na fax:) vi blagodaram

3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Секоја апликација посебно се разгледува во амбасада. На шалтер секој посебно го викаат.. така да, не кажувај дека одиш со дечко, најдобро...
    Посомнителни сте дека ќе сакате да останете после програмата..

На Min му/ѝ се допаѓа ова.
  4. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Не значи дека ќе те депортираат. Можеш да лежиш во федерален затвор неколку месеци, знам и за такви случаи. И да добиваш црн печат за 10 години, ама после тоа можеш да заборавиш дека виза ќе ти биде одобрена.
    Најдобро е да не лажеш. Тие веќе знаат се за тебе. Овде спаѓаат и социјалните мрежи, па дури и приватните пораки. Секако ќе видат дека имаш дечко од слики по фб. Јас бев на интервју заедно со мој другар и него директно го прашаа за мене по име и презиме дали сум му девојка и тоа двапати го прашале зошто не му верувале дека сме само другари.Тој доби виза јас не.

Последна измена: 27 ноември 2017
  5. Min

Min Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Значи да си кажам се како што е,па ако е наша среќа ќе биде :)

6. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Да. Значи вака направете интервјуата да ви бидат со една недела разлика да кажеме. Kажи си дека имаш дечко ако прашаат, ама на прашањето со кого ќе одиш, кажи дека ќе одиш со пријатели. Обично прашуваат само со кого ќе одиш. Тие веќе знаат дали имаш дечко. Секако тие веќе решиле дали ќе земеш виза или не уште пред да стапнеш во амбасада. Така да само опуштено. Ама никако не одете во исти ден!

7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Јас знам луѓе што цел живот го излажираа во амбасада и добија визи. И луѓе што беа искрени па не добија..
    Никој не те советува да лажеш АМА дечко не е правен поим..не е маж, не е вереник ...
    Дечко е друштво. Но ако конкретно те прашаат дали одиш со дечко ти, кажи ја вистината. А ако те прашаат само со кого одиш, тогаш не гледам потреба да потенцираш..

Инаку тоа дека ги пребаруваат сите на социјалните мрежи е мит...
    Но затоа целосно сте претресени и вие и вашето потесно семејство уште при апликацијата..
    Знаат за вашите семејни примања, кредити, стипендии, роднини во САД..за тоа никако немојте да лажете, ниту пак да премолчите ако ве прашаат..

8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    А тогаш како некој што има многу роднини добил виза?
    На моја пријателка пола фамилија и е во Америка и повторно доби виза. И тоа таму кажала дека нема. Јас имам братучеди таму и сум заинтересирана за аплицирање, мислиш дека голема улога игра тоа или сепак среќа е во прашање?

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Min

Min Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам многу ❤

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Може само да веруваме на збор оти кажала дека нема...
    Ама кога американец во амбасада ќе те праша дали имаш роднини, најчесто мисли на immediate relatives а не на 5то колено..
    И јас кажав дека имам далечен братучед со цела фамилија, а тој ми рече - тие не се сметаат..поблиски имаш? Реков не..

Треба среќа но и добри врски со МК..
    Иако сведок сум на многу што добија визи а немаа баш некоја врска со мк..

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Не прават на секој длабока проверка и затоа некои луѓе така лесно поминуваат. Знам и луѓе што исто така имаат роднини не кажуваат и земаат виза и знам луѓе што фалсикуваат оценки во индекс веќе 3 години, а имаат 30 неположени испити и три години земаат виза така да.... Зависи дали ќе те проверат или не. Така да се е до среќа.
    Мене оваа година не ми ги ни погледнаа документите и во лице ми кажаа дека не можат да ми дадат виза затоа што сум македонка. Поднесов жалба, отидов втор пат и беше сосем друг консул и интервјуто течеше супер и на крај онака загрижено ме праша ама твоите сеуште ли живеат во МК? и после тоа ми кажа дека не може да ми даде виза. Тогаш баш беа сите проблеми во МК со владата и случајот во собрание. Американски сенатор изјавил дека МК нема смисла како држава, да не поделат на Албанија и Бугарија и што да очекува човек? Знаат дека сите гледаме излез и спас од оваа ситуација тука затоа и не даваат визи. Сепак тие ја решаваат иднината скоро на целиот свет. Лицемерни и користољубиви американци што гледаат само војна да започнат негде. Воопшто не ги сакам веќе ни нив ни нивните визи!

Последна измена: 27 ноември 2017
    На Ane_na_Bisera16 и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Па баш блиски роднини, таа и кај нив остана, ама ете сепак доби виза.

13. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Има ли некој што бил за Америка во прва година или па знае некој што бил?

14. Книговодителка

Книговодителка Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво,јас сум 2 година на факлутет и размислувам да одам ова лето во Америка да работам и секако да се шетам,па имам неколку прашања ако знае некој да ми одговори. Заедно со другарките разгледувавме различни работни позиции по агенциите,но сакаме сите 3 да бидеме во ист град па и ако е можно на исто работно место без разлика дали иста работна позиција имаме. Дали тоа може да се договори преку агенцијата? Сместувањето во Америка ти го обезбедува агенцијата или сама го наоѓаш и колку чини месечно за смештај и сметки ? За втората работа дали те насочува агенцијата или сама се снаоѓаш во Америка? Предлог за некое место и некоја работна позцијаа ?

15. Magik

Magik Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    75
    Ти препорачувам агенција се вика Viking Travel (Битола и Скопје). Брат ми одеше преку оваа агенција ии многу негови другари. Можите сите 3 да бидите во ист град во иста ќука да престојувате ии да работите на исто место. Сместувањето го обезбедува агенцијата како ии работата. Сместувањето мислам дека чини околу 400$(месечно) со се сметки. Аа втората работа си ја наоѓаш сама во Америка. Предлог место Long Branch NJ ии работно место Avenue Beach Club или Ocean Place. Со среќа!

16. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    135
    Ima li nekoj odeno vo sun valley da mi kaze iskustvo?

17. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Искуство со Salt Lake City и Lake tahoe?

18. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Искуства со AmeriQuest?

19. Катерина996

Катерина996 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    Дали некој планира да аплицира за Ocean City?

20. anonymousgirl03

anonymousgirl03 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    237
    Јас ќе аплицирам втор пат оваа год. и си барам друштво ако е некој сам и си бара друштво нека ми пише :)