Епа вака ке ви раскажам за мене .. Отидов преку ЗИП одбрав во Ocean City,Marlyand. Уплатив 3000 евра и во мене имав околу 650 евра. За аплицирање,пред се прво треба 1 семестар да ти биде готов се да имаш положено,аплицирањето за виза го добиваш секако но има мали проблеми. Доколу некој во вашата фамилија има аплицирано за грин кард нема шанса да добиеш виза бидејќи самата агенција треба да биде сигурна дека одиш таму само за работа и дека ќе се вратиш во МК и ке продолжиш со факс.. Тоа беше огромно искуство за мене и научив да ѓи ценам парите бидејќи тешко доаѓаме до нив. Извадив точно 12000 евра бидејќи работев точно три работи од кој , работев во хотел-ги уредував собите и се разбира девојќите добиваат поголем типс. Обично типсот ми беше оставен на кревет. Втората работа, работев на плажа местев чадори од кој што ако си облечен со куси панталонки и онака провокативно секако добиваш типс и накрај работев во маркет каде што местев роба и тоа бев 3та смена бидејќи робата ја местевме во касните часови. Градот е полн со забави, млади, луге од цел свет, алкохол, дрога, проституција секако итн. Ако одлучи некој за во Ocean City пред се треба да бидеш психички добро спремен бидејќи во секое добро има и лошо.. Искуство дека пред мене се случи убиство во ресторант.. Реакцијата и глетката беше ужасна, знам дека не е уверливо, но навистина се случи тоа. Пред мене беше прегазено девојче но нико му ни ништо. Работите се одвиваат толку лајт без замарање.. Осигорувањето е ужас, осигурен си за некои ситни работи не за нешто големо. Цимерката скрши прст и ја кошташе околу 2000 евра секако не отиде ,не работи за доктори во Америка.. Кога сме кај сместување смештај ако сакате добар не екстра ви е околу 200евра неделно иако вие вадите тродупло неделно, а ако сакате за помалку пари смештај подобро ви е да спиете на клупа, немора да ви ги кажувам условите сами треба да претпоставите. Инаку да 1 куфер е дозволен за на аеродром,со 2 плаќаш 1500евра .. Тоа ти е искуство каде што ке видиш се што нема овде, секако се разбира и оваа година имам во план да одам пак на исто место. Градот е одличен..
Инаку да 1 куфер е дозволен за на аеродром,со 2 плаќаш 1500евра .. Ne E Tocno. Denes ima internet i mozat feminki ovie "netocnosti" da gi proverat. Vo idnina ako sakas da pisuvas , pisuvaj samo vistini, ima vo textov mnogu preuvelicuvanja. Nekoj od nas i tamu bil ili zivee ili bog me sto sve ne. Svetot e mal.
@cavalli Да не си преувеличуваш малце? Сум била на истото место и можам да кажам дека многу информации ти се неточни.
Извадив точно 12000 евра бидејќи работев точно три работи од кој , работев...... So ovie rabotni mesta za da zarabotis 12000 евра treba da ostanes kolku meseca? Sakas da ti izvadam prosek na saatnina vo toj grad za taa rabota sto si ja rabotela i prosta matematika ke vidis kolku mozes realno da zarabotis, a baska deka toa ne se full time rabotni mesta pa i da se. Daj ne gi mami lugevo. Lugenca se ima na internet, nemojte ni slucajno da veruvate, epten postov e zanesuvanje ili strucno kazano izvrtoperuvanje na vistinata.
Малку појче да не претера чупе. Како прво три работи нема шанси да работиш, две да ама нема да имаш слободен ден, ти ако си работела три работи шо нема шанси да си ги работела нема да спијаш. Како второ долари се не се eвра. Како трето нема шанси да заработиш 12,000 долари во 4 неполни месеци нема никакви шанси.Како четврто сите авиокомпании шо има летови преку океан имаш дозволено 2 куфери по 23 килограми. И како петто то со убиства, прегазување девојче премногу гледаш американски криминалистички серии. Скоро сите ние имаме по еден шо е во Америка ии знајме како одат работите ко че лажиш помалку лажи..
Имам поддадено документи за работа во Германија но сеуште не е стигнат договорот.Е сега бидејќи цените растат сакав да прашам дали можи од сега да се резервира билет само со рачен багаж(во случај да нема договор и да пропадни картата) и на денот на летот да се доплати плус за куфер и колку би била доплатата?
Зависи од датумот.. имаат ниска и висока сезона.. И зависи колку кг багаж.. имаш 2 опции.. Можеш да доплатиш до 3 часа пред лет
Дали би имало шанса да се добие виза за наредното лето ако оваа година завршив 4та година и оставам испити и квадрирам 4та всушност и дипложирам по враќање од америка?