1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Work and Travel

Дискусија во 'Образование' започната од Skopsko-Pufle, 19 октомври 2010.

1. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Ако некој бил во Arrabelle, во Vail, Colorado нека ми пише лп имам неколкуу прашања :)

2. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.616
    Епа вака ке ви раскажам за мене ..
    Отидов преку ЗИП одбрав во Ocean City,Marlyand.
    Уплатив 3000 евра и во мене имав околу 650 евра.
    За аплицирање,пред се прво треба 1 семестар да ти биде готов се да имаш положено,аплицирањето за виза го добиваш секако но има мали проблеми. Доколу некој во вашата фамилија има аплицирано за грин кард нема шанса да добиеш виза бидејќи самата агенција треба да биде сигурна дека одиш таму само за работа и дека ќе се вратиш во МК и ке продолжиш со факс.. Тоа беше огромно искуство за мене и научив да ѓи ценам парите бидејќи тешко доаѓаме до нив. Извадив точно 12000 евра бидејќи работев точно три работи од кој , работев во хотел-ги уредував собите и се разбира девојќите добиваат поголем типс. Обично типсот ми беше оставен на кревет. Втората работа, работев на плажа местев чадори од кој што ако си облечен со куси панталонки и онака провокативно секако добиваш типс и накрај работев во маркет каде што местев роба и тоа бев 3та смена бидејќи робата ја местевме во касните часови. Градот е полн со забави, млади, луге од цел свет, алкохол, дрога, проституција секако итн.
    Ако одлучи некој за во Ocean City пред се треба да бидеш психички добро спремен бидејќи во секое добро има и лошо.. Искуство дека пред мене се случи убиство во ресторант.. Реакцијата и глетката беше ужасна, знам дека не е уверливо, но навистина се случи тоа. Пред мене беше прегазено девојче но нико му ни ништо. Работите се одвиваат толку лајт без замарање.. Осигорувањето е ужас, осигурен си за некои ситни работи не за нешто големо. Цимерката скрши прст и ја кошташе околу 2000 евра секако не отиде ,не работи за доктори во Америка.. Кога сме кај сместување смештај ако сакате добар не екстра ви е околу 200евра неделно иако вие вадите тродупло неделно, а ако сакате за помалку пари смештај подобро ви е да спиете на клупа, немора да ви ги кажувам условите сами треба да претпоставите. Инаку да 1 куфер е дозволен за на аеродром,со 2 плаќаш 1500евра .. Тоа ти е искуство каде што ке видиш се што нема овде, секако се разбира и оваа година имам во план да одам пак на исто место. Градот е одличен.. ;)

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326

Инаку да 1 куфер е дозволен за на аеродром,со 2 плаќаш 1500евра ..
    Ne E Tocno.

Denes ima internet i mozat feminki ovie "netocnosti" da gi proverat.
    Vo idnina ako sakas da pisuvas , pisuvaj samo vistini, ima vo textov mnogu preuvelicuvanja.
    Nekoj od nas i tamu bil ili zivee ili bog me sto sve ne.
    Svetot e mal.
    :D

На SofiMar_ и mira.mira им се допаѓа ова.
  4. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    66.419
    @cavalli Да не си преувеличуваш малце? :)
    Сум била на истото место и можам да кажам дека многу информации ти се неточни.

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Извадив точно 12000 евра бидејќи работев точно три работи од кој , работев......

So ovie rabotni mesta za da zarabotis 12000 евра treba da ostanes kolku meseca?
    Sakas da ti izvadam prosek na saatnina vo toj grad za taa rabota sto si ja rabotela i prosta matematika ke vidis kolku mozes realno da zarabotis, a baska deka toa ne se full time rabotni mesta pa i da se.
    Daj ne gi mami lugevo.
    Lugenca se ima na internet, nemojte ni slucajno da veruvate, epten postov e zanesuvanje ili strucno kazano izvrtoperuvanje na vistinata.

6. Magik

Magik Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    75
    Малку појче да не претера чупе. Како прво три работи нема шанси да работиш, две да ама нема да имаш слободен ден, ти ако си работела три работи шо нема шанси да си ги работела нема да спијаш. Како второ долари се не се eвра. Како трето нема шанси да заработиш 12,000 долари во 4 неполни месеци нема никакви шанси.Како четврто сите авиокомпании шо има летови преку океан имаш дозволено 2 куфери по 23 килограми. И како петто то со убиства, прегазување девојче премногу гледаш американски криминалистички серии. Скоро сите ние имаме по еден шо е во Америка ии знајме како одат работите ко че лажиш помалку лажи..;)

7. mylifeasana

mylifeasana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Некоја што имала аплицирано за Green card а сепак и дале виза??

8. Pepita23

Pepita23 Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mi treba drustvo za Amerika :) ve zamoluvam dokolku ima nekoj neka pise

9. Magik

Magik Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    75
    Че најдиш таму ;) Имаш аплицирано?

10. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    И јас барам. Ако си за во Орлеанс, пиши.

11. Analili

Analili Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasham dali e mozno da se dobie viza dokolku imam polozeno 4
    Ispiti a sum vtora godina ?

12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Кои се шансите да ти одобрат виза за првпат ако си завршил 4та со се положено и си запишал петта?

13. Min

Min Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Devojki dali odi nekoja ova leto vo CapeCode,South Yarmouth od 1-vi juni :)?

14. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Јас одам на 1-ви јуни вo Cape Cod (ако добијам виза), само во Brewster, не South Yarmouth.

15. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208
    Имам поддадено документи за работа во Германија но сеуште не е стигнат договорот.Е сега бидејќи цените растат сакав да прашам дали можи од сега да се резервира билет само со рачен багаж(во случај да нема договор и да пропадни картата) и на денот на летот да се доплати плус за куфер и колку би била доплатата?

16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Зависи од датумот.. имаат ниска и висока сезона..
    И зависи колку кг багаж.. имаш 2 опции..
    Можеш да доплатиш до 3 часа пред лет

17. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208
    12 јуни е летот сакам плус багаж од 20кг

18. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Да не има некој што бил преку програмава во Сан Франциско и ако може да сподели искуство?

19. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    135
    Може ли некој да ми пише шо бил на програмава било каде :)

20. AliciaSilver

AliciaSilver Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    210
    Дали би имало шанса да се добие виза за наредното лето ако оваа година завршив 4та година и оставам испити и квадрирам 4та всушност и дипложирам по враќање од америка?