Дечки многу сакам да одам во странство да работам. Планирам да одам преку Work and Travel. Знаете како одат процедурите, колку се чека, колку се плаќа ??
До кога најкасно може да се пријави? Јас не знам што да правам бидејќи немам друштво.. и како оди процедурата? Колку пари треба за аплицирање? Треба да се остават пари во амбасада како доказ дека ќе се вратиш? Јас прочитав дека треба минимум $800 да имаш кога ќе пристигнеш во САД.
Искуства од Utah - Park City или Sun Valley - Idaho? Или некој што планира годинава да оди таму ако може да ми пише.
Некој со искуства од Англија или Австралија? Америка ми е голем залак за почеток, немам доволно финансиски средства моментално за неа. И Герамнија е опција, само не шпрехам толку добро како што спикам, па фокусот сега за сега ми е на Австралија највеќе.
Да ве прашам нешто што не сватив. Да речеме преку таа агенција што си аплицирал пример еве агенција Наром и си аплицираш ај да речеме за во New York да работиш пример. Ако има 5 души за во New York(пример од агенција Наром), дали од Скопје тргате сите заедно и сте сместени во New York во еден хотел или соби некој не знам. Или пак секој сам си трга од тука и сам треба да се снаоѓа во толку голем град.?
Најкасно може да се пријави до 15 Март, за друштво агенцијата преку која ке одиш може да те спои со други студенти. За да аплицираш од прилика - 1050Е па нагоре за агенција - 160+35 долари за во амбасада - 500-800Е авионски билет - 400-600 долари да си носиш со тебе Тоа е се, за повеќе информации инбокс или на workntravel00@gmail.com Па како што знам секој посебно си се снаоѓа, единствено ако се договорите.
Zdravo,imam 5 nepolozheni predmeti od 20 mozhni do sega,dva mi se prezapishani od tie 5.Treta godina sum,dali imate ili ste slushnale nekoj so istava situacija sho apliciral i dobil ili ne viza.Fala
Можеби не е прашањето на место ама ме интересира дали и преку кои факултети во Скопје може преку лето да се оди во странство на работа како студент?