Дали ЗИП ќе ги врати парите или слабо се затвори таа агенција одамна... a парите останаа таму и од 2020 и 2021....... и ги снема.
Ne gi vrakjaat parite?! Ja sum slusnala deka za nekoja programa intersip USA site so platile bile prevareni, prevarantska rabota.
Ова е за Work and Travel, агенцијата се затвори ја снема канцеларијта ја затвори а некои луѓе ја имаат уплатено целата сума од 1100 евра, и сега останаа без тие 1100 евра и без Америка .
Потребни се студенти за летна сезонска работа во Германија, има отворени неколку слободни позиции чистење на канцеларии/објекти во Минхен, чистење на болница во Дорфнер, работа во логистика во Минхен, Бремен, Дујсбург, Хале, чистење на аеродромот во Франкфурт и работа во луна парк во Рамминген. https://www.facebook.com/WorkTravel-Germany-102438782340985/
Здраво феминки дали има некој што бил во САД преку Au pair програма (за чување деца) да објасни искуство и дали воопшто постои програмата да не е некоја измама бидејќи чудно ми е тоа бараат само девојки и никој не се фали и никого не познавам кој што бил?
Здраво, дали некој има работено на фарма во Англија преку Коузон или друга агенција да сподели искуство, во план сум да одам?
Некој што ќе оди во Германија сезонска работа во McDonalds или Burger King во Штутгард дали ќе може да ме контактира или што веќе бил да ми каже какво е искуството, како сте задоволни и други податоци корисни за работата ? Или ако може да ве замолам некој да ми каже дали во работното место кујна за во Бургер кинг или Мек Доналдс дали има облека да ти дадат од таму или јас како е пожелно да бидам облечена?
Постои програмата и многу девојки одат на неа. Супер е ако ги исполнуваш условите и ако сакаш деца да чуваш.. Девојки бараат поради тоа што бараат дадилки, ретко кое машко на тие млади години ќе се пронајде во таа улога, за разлика од женските. Плус тоа нели...машките се "опасност" за мали девојчиња на пример мит ама уште постои...
Дали има некаква информација за ЗИП ТРАВЕЛ, дали агенцијата ќе продолжи со работа и ќе ги рефундира оштетените студенти ?