Кај би ми препорачувате да одам на Work&Travel USA за прв пат? Имам пријатели кои планираат да одат во Nantucket и Alaska. Дали има некои кој бил на овие места ако може да сподели искуство или да ми препорача било кое друго место. И каков вид работа би ми препорачале? Исто така сеуште се двоумам која агенција да ја изберам, intrax,viking или kontex. Која од овие е поактивно вклучена во целиот процес?
Se izvinuvam,samo da ve prasam dokolku nekoj ima odredeno iskustvo bidejki ne mozam da najdam nisto na internet.Dali dokolku dolzam po finansiski drustva bi vlijaelo negativno vo procesot na dobivanje work and travel visa?.Vi blagodaram odnapred
Јас аплицирав преку Интракс за лето 2023, и за досегашната соработка сум задоволна, навремено ме известуваат за се’ што е потребно.
dali mi se isplati sega da uplatam za work and travel vo usa ili da pocekam? kaj kouzon posle nova god ke poskapat troshocite za odenjeto i ne znam dali da brzam isto taka dali mora site ispiti da mi se iscisteni?
Која работа би ја избрале Host/Hostess ,бесплатно сместување 14$/h во South Dakota или restaurant attendant во хотел во Alaska, 18$/h, јас си го плаќам сместувањето?
Зависи која година си мислам дека. Ако си 2-4, мислам дека е пожелно да ги очистиш. Јас кога бев на отворениот ден, едни пред мене ја прашуваа жената што работи таму дали треба да им се сите испити положени, и ако се сеќавам добро, мислам дека им рече да. После нив јас ја прашав за мене дека јас сум прва година, и ми рече за прва пожелно е да ти се 50%-60% положени. Не би ти препорачал да чекаш повеќе. Интервјуата во амбасата се втората половина на март кажаа. --- По кој критериум во амбасада одлучуваат дали ќе ти одобрат виза или не? И од прилика колку проценти ги одбиваат?
Колкави се шансите да ти одобрат виза ако си прва година и имаш положено 3-4 предмети од 6? Зборам за прв семестар, бидејќи вториот ќе е сеуште во тек.
Може да те одбијат и со сите положени предмети или пак да добиеш виза и само со еден положен. Гледај ти да си ја олесниш работата и да имаш што е можно повеќе положени предмети, затоа што во случај да добиеш виза, ќе ги пропуштиш летните сесии.
Сакав да прашам.. Дали може ученици кои се во средно и имаат 18 години да аплицираат за Work and Travel или мора да си на факултет?